Scheidsrechter

Thom Boersma

Accommodatie

Onbekend

Was het afgelopen zaterdag zo vroeg, waren de ogen wel goed open of beleven we hier gewoon een deja-vu momentje. Een scheidsrechter die te laat was, een matig begin van onze boys en een vroege tegengoal. Hoe dan ook zo was het begin. De schrijver van dit stukje hoopt niet dat dit symptomatisch wordt voor dit seizoen. Hoe dan ook na 4 minuten keken we al tegen een achterstand aan. En na 8 minuten stond het al weer 0-2 voor Stadskanaal. Voor de tweede week op rij beginnen we slap aan de wedstrijd en kijken we al snel tegen 0-2 achterstand aan en moet je weer alle zeilen bijzetten om tot een goed resultaat te komen. Ook voor de tweede week op rij komen we beter in de wedstrijd. Dit bekroonden we met een prachtige rush van Levi die wat tegenstanders te kak zette en de 1-2 binnenschoot. Iedere aanwezige op Sportpark Marsdiek voelde dat de wedstrijd aan het kantelen was in ons voordeel. Maar net als vorige week als je denkt dat de gelijkmaker eraan zit te komen krijgen we weer een onnodige tegengoal en is het gat weer vergroot tot 1-3. In de rust werd de boel weer op scherp gezet door de technische staf. Vol goede moed begonnen we weer de tweede helft, echter na 3 minuten viel er weer een onnodige goal. 1-4  is een stand waar menig team geknakt de wedstrijd aan het uitzingen zou zijn. Wij hebben vandaag wel aangetoond dat we de juiste spirit bezitten en werkten ons weer terug in de wedstrijd. Eerst scoorde Levi zijn tweede goal, na een corner was hij de scherpste in het volle strafschopgebied. In minuut 43 maakten we zelfs 3-4 Daan schoof de bal keurig binnen, na wederom een prima actie van Levi. We drongen weer aan en u raadt het al we maakten niet de gelijkmaker maar hij viel toch weer aan onze kant 3-5. Deze week gaan we even zwaar in overleg met vrouwe Fortuna, na dit overleg kan het niet anders dan dat we volgende week niet weer met lege handen staan. Ondanks  dat we weer met lege handen staan, hebben we wel een ploeg gezien die meer gaf om de wedstrijd te winnen! In eerdere verslagen heb ik wel eens aangegeven dat voetbal een teamsport is en dat het soms de ene is die er bovenuit steekt en soms een ander. Vandaag wil ik toch een tweetal namen noemen. Levi en Sil hebben laten zien dat voetbal ook een sport is waar je nooit lang mag zitten in negativiteit. Beide jongens vorige week tegen LTC wat ongelukkig en vandaag uitstekend gespeeld. Heel knap gedaan mannen en een voorbeeld voor de rest van de ploeg! Een mindere wedstrijd mag, maar probeer je de volgende keer dan te revancheren. Ook nog een ander positief punt is dat onze aanjager voorin Dirk steeds meer stapjes maakt in zijn herstel en steeds meer met de groep mee gaat doen!

Ik kan het mis hebben maar  ik voel dat de ommekeer aanstaande is. Volgende week tegen Annen is er vast een scheids die op tijd is, een scherper begin van onze jongens, dan kan het bijna niet anders dan dat we van die hatelijke nul af zijn. We gaan er in elk geval weer de komende week weer alles aan doen.