23 november 2013 11:00

Scheidsrechter

Manuel Vlieg

Na het gezellige teamuitje van gisteren, vandaag de oefenwedstrijd tegen LTC F1 (hoofdklasse).

De klok slaat 11.00 uur en Manuel, onze scheidsrechter van vandaag, fluit voor het begin van de wedstrijd tegen LTC F1. Nog voordat alle ouders langs de lijn staan (en de fotograaf zijn lenskap eraf heeft) spelen Julian Sikkema en Thomas een dubbele 1,2 uit en is het binnen 5 seconden 1-0. Wat een droomstart vandaag. We spelen met één verdediger, onze “rots in de branding” Noud. Door de druk die wij op het middenveld kunnen geven, komt LTC de eerste minuten niet aan voetballen toe. Een aantal mooie schietkansen van Tom, Thomas en Daniel zorgen voor een reeks hoekschoppen, die Tom voor zijn rekening neemt. Eerst van links en aansluitend één van rechts, die hij met uiterste precisie op het hoofd van Thomas legt die prachtig de 2-0 binnenkopt.

De kopbal van Thomas (nr.5) strak in de bovenhoek.

Dan is LTC toch wakker geworden, ze spelen elkaar snel de bal toe en duiken nu verschillende keren voor Marijn op, die echt in topvorm is vandaag. Tot drie maal toe pakt hij ballen die ik als coach al had geteld, een topdoelman onze Marijn. Naar weer een katachtige redding is de rebound voor de spits van LTC die de 2-1 binnenschiet.

Marijn met weer een dappere redding gesteund door Daniel (nr. 10) en Noud

Nog voor de ranja speelt Julian Sikkema aan de linkerkant met schijnbewegingen, waar ik de naam niet van ken een drietal spelers van LTC uit en schiet de 3-1 binnen.

Eén van de vele kansen in de 1ste helft, de penalty door Tom afgevuurd die net naast gaat

Inmiddels is de zon gaan schijnen en gaan wij op weg naar de welverdiende ranja. In de rust even doorspreken wie en hoe we gaan wisselen in de 2e helft. Dyon en Julian Stoker gaan als respectievelijk rechts- en linksbuiten beginnen aan de 2e helft, het loopvermogen van deze twee brengt, dat we weer aanval op aanval creëren en Julian Sikkema en Tygo steeds vanaf het middenveld overkomen en zo schieten we uit alle standen op het doel van LTC. Dan toch een snelle uitbraak van LTC en het is weer spannend 3-2. De heren van de F1 blijven voetballen.

Noud met één van zijn verdedigende acties en Tygo die de verdedigers van LTC het nakijken geeft

Een aanval over links opgezet door Daniel en Dyon, die laatste passed naar Julian Stoker die onderuit gehaald wordt door een verdediger van LTC. Manuel fluit voor een vrije trap op ongeveer 15 meter van het doel.  Julian Stoker legt de bal klaar om de vrije trap te nemen.

Julian Stoker (nr.9) haalt verwoestend uit met zijn linker…..

De keeper van LTC “hoort” alleen de bal: 4-2. Een “highfive” met de coach is hier op zijn plek. LTC weet toch nog de 4-3 binnen te schieten. Dan krijgen wij nog zeker vijf kansen waar van Julian Sikkema er één weet te verzilveren. In de korte hoek schiet hij de bal binnen 5-3.

Julian Sikkema met de 5-3.

LTC bepaalt de eindstand op 5-4, wat een super wedstrijd van LEO F1 door mooi aanvallend voetbal en met veel voetbalplezier winnen wij vandaag de oefenwedstrijd.

Een trotse coach die met een glimlach dit verslag schrijft.

Met dank aan Dries Zwikker voor de prachtige plaatjes.