Onder 11, JO11-1, Groep 1 28

9 september 2017 8:45

Scheidsrechter

Stan Bos

Na een euforische dinsdag stond vandaag een echte testcase op het programma. Het altijd sterke ACV kwam op bezoek. Een prachtig affiche, de weergoden dachten hier echter anders over. Regen alom viel er over onze net gekamde kapsels. Gelukkig hadden we allen onze regenjackjes mee. Dit was perfect in deze omstandigheden. Wij waren in elk geval beter voorbereid dan de tegenstander. Wij vlogen ook de startblokken uit. Direct in het begin werd er helaas een open kans gemist na een prachtige aanval . In de eerste helft waren we ook de bovenliggende partij. Vele mooie aanvallen hebben we weer gezien. Co Adriaanse had het ooit over scorebordjournalistiek, deze uitspraak paste precies bij de ruststand. Na vele aanvallen van ons kwamen hun één keer bij ons voor de goal en met het veel fortuin legden ze de bal bij ons binnen. In de eerste helft zijn de gasten drie keer voor onze goal gekomen en hebben daarvan er twee gemaakt. En zo kan het zijn dat je de betere ploeg bent en toch met een 0-2 achterstand aan de ranja kan gaan. Dat kan altijd een keer gebeuren. De jongens kregen voor het eerst te maken met tegenslag en gingen daar niet helemaal goed mee om. In plaats van elkaar te helpen waren we te veel bezig met het tegen elkaar benoemen wat niet goed ging. In de rust wist echter de technische staf de jongens te overtuigen dat we wel gewoon goed voetbalden. Dat als we nog meer als team elkaar gingen helpen en positief te coachen dat er echt nog wel wat inzat. En dus kwamen de jongens met opgeheven koppies weer de kleedkamer uit. Mannen met een missie, wij gingen de boel rechtzetten. Dat bij sommige teams dit loze woorden zijn kan zijn, maar bij ons niet. Wij voegden dus daad bij woord. De tweede helft hebben de jongens laten zien dat we naast goed kunnen voetballen ook kunnen knokken als team. Twee minuten na de rust was het al kassa. Rijan speelde zijn man uit en legde de bal van afstand in de bovenhoek. Een prachtige goal en een heerlijke start van de tweede helft. Na deze goal kwam er nog meer geloof bij de jongens. Kansen en aanvallen volgden ook keer op keer. Echter in het zicht van de haven ging het elke keer net mis. Toch zeven minuten voor tijd kwam de gelijkmaker. Onze spits  Thomas heeft de kwaliteit om in elke klutssituatie goed te staan en zijn hoofd koel te houden. Dit gebeurde nu ook en hij maakte de 2-2.  Prachtig van 0-2 terug komen tot 2-2, maar zat er nog meer in. De jongens waren nog niet tevreden en roken dat er nog meer in zat. En dus ging de jacht door, maar nu de jacht naar de overwinning. 3 minuten voor tijd werd het 3-2 voor ons! Rijan tikte de bal bij de tweede paal binnen na een lange voorzet die door wat hordes benen doorschoot. Prachtig we hadden de wedstrijd omgebogen! Helaas viel vlak voor tijd nog wel de 3-3. En ere wie ere toekomt het was een zeer mooie goal van de tegenstander, waar zelfs onze topkeeper Fabian niks aan kon doen. Toch kunnen we met zijn allen positief terug kijken op deze wedstrijd. We hebben weer heel wat geleerd! Bij LEO JO11-1 is het doel dat elke speler beter wordt dit seizoen en dat wij daarmee ook als team nog sterker worden. Vandaag hebben wij geleerd dat je moet spelen als team! Dat je positief moet coachen! Voetbal is een teamsport de ene keer is de ene speler beter, een andere keer een ander. En dat is niet erg als je het maar allemaal met elkaar doet! De laatste bekerwedstrijd is tegen FC Assen. We hebben onszelf in een zetel gezet na de eerste twee wedstrijden. Normaal gesproken moet een winst voldoende te zijn om de poule des doods te overleven en verder te gaan in de beker. Wij gaan er voor dat we deze kans niet door onze vingers laten glippen.

Namens de verslaggever: Nanko