Onbekend

30 november de uitwedstrijd van LEO F1 bij VAKO in Vries.

We verzamelen om 8.00 uur bij Pand 17. Zowel de coach als verschillende ouders hadden het gevoel dat het opstaan midden in de “nacht” was haha. De reis verloopt voorspoedig, het parkeren is altijd lastig bij VAKO,  maar ieder vindt een plekje. Kleedkamer 1 is voor ons, even omkleden en lekker warm spelen.

De F1 is met veel plezier aan het warm spelen

De scheidsrechter fluit en de wedstrijd begint, de mannen van de F1 zijn wakker ondanks het vroege tijdstip. We spelen in onze inmiddels vertrouwde opstelling en zetten veel druk op het middenveld van VAKO. Die lijken verrast door het spel van ons en de opmerking over de lengte van sommige spelers van ons , “het lijken wel E-tjes!”, die horen we vaker. Tygo (die grote, haha) gaat over links er met de bal vandoor en speelt zo’n beetje de hele verdediging in zijn eentje uit en scoort prachtig de 0-1.

Tygo op weg naar de 0-1

We blijven volop in de aanval en de kansen stapelen zich op, uiteindelijk scoort Thomas de 0-2. Zelfs Noud onze verdediger sluipt soms mee naar voren. Tom speelt op het middenveld een sterke wedstrijd. Hij verstuurt mooie passes over links en rechts waar keer op keer Julian Sikkema, Tygo en Thomas door de verdediging van VAKO heen snijden. De wissel is  aanstaande, Dyon en Julian Stoker komen erin. De druk blijft en we voetballen op de helft van VAKO. Daniel schiet diverse keren op het doel, Dyon speelt sterk op rechts en geeft een paar mooie voorzetjes waar geen doelpunten uitkomen. Thomas pikt de bal op bij de middenlijn en gaat in een rechte lijn naar het doel van VAKO, hij haalt uit en…….van 15 meter schiet hij de 0-3 binnen via de paal. VAKO doet voor de rust nog wel iets terug,  1-3. Op naar de ranja, die al klaar staat in de kleedkamer. We rekenen ons al rijk, maar winnen doe je in 2 helften!

VAKO begint sterk aan de 2e helft, diverse mooie aanvallen die met harde schoten eindigen op de vuisten van Marijn. VAKO weet toch de spanning weer terug te brengen in de wedstrijd en scoort 2-3. De coach van de F1 van LEO roept dat we moeten blijven voetballen, want daar zijn we goed in. De TOPPERS van F1 pakken dit op en voetballen er vrolijk oplos. Julian Sikkema gaat meerdere malen er vandoor aan de rechterkant waar Tygo dit doet aan de linkerkant. Tom maakt vele meters op het middenveld, het omschakelen blijven we goed doen. Dan tekent Julian Sikkema voor de 2-4. Nog een minuut of 5 te spelen. De druk van VAKO neemt toe, de aanvallers slingeren door onze verdediging, maar stuiten op Marijn, die als een leeuw zijn doel verdedigt. Met een strak schot scoort VAKO de 3-4. De scheidsrechter kijkt doorlopend op zijn klok(telefoon), maar het einde van de wedstrijd komt maar niet. VAKO speelt nu op onze helft waar wij met man en macht verdedigen. Dan gaat de bal vanuit onze verdediging over alles en iedereen heen, Julian Sikkema vertrekt met een stofwolk en ligt op volle snelheid richting het doel van VAKO, waar hij de bal bijna door de touwen heen jaagt en zo voor de 3-5 zorgt en het einde van de wedstrijd! Wat een topprestatie om van VAKO, die pas één wedstrijd verloren had, te winnen.

Een spelmoment uit de topwedstrijd in Vries.

Jullie trotse coach die zo wijs is met jullie en het voetbal(spel)plezier wat jullie beleven!