3 - 0

LEO (Loon) 3

Mannen zondag, 3, 4e klasse 02

1 december 2013 10:00

We schrijven een koude zondagochtend, 1 december 2013. De manschappen van Franky Klunder (in een geheel nieuw trainingspak) mochten aantreden tegen de koploper in onze competitie, VAKO 2. De thuisploeg uit Vries ongenaakbaar tot nu toe, alle acht gespeelde wedstrijden werden in winst omgezet. De equipe uit Loon had dus slechts één taak; punten afpakken van VAKO.

LEO 3 begon met de volgende elf spelers: Jasper; Björn, Paul, Marc, Jeffrey; Walther, Niels, Lars R; Mathieu, Ruben, Lars U. De bank werd gevormd door langslapers Kevin en Peter.

LEO 3 begon scherp aan de wedstrijd. Elf man die streden voor iedere meter speelden een fantastische eerste helft. VAKO had het moeilijk, en het verslag op de site van de koploper zegt wel voldoende. ‘’ En pittig werd het zeker. LEO zat er fel bovenop en liet Zo2 niet in het eigen spelletje komen. In de eerste helft had LEO een licht veldoverwicht en oogde VAKO wat afwezig.’’. Op het moment dat de tegenstander dit laat weten, notabene koploper, weet je dat een fantastische eerste helft hebt afgeleverd. LEO voetbalde goed, en creëerde meerdere kansen. Net zo vaak lag de goed keepende Egbert Darwinkel van VAKO in de weg.

LEO zocht met vertrouwen de kleedkamers op. Na een goede eerste helft was er veel vertrouwen in een goed resultaat. Helaas kon de geweldige eerste helft niet worden voortgezet. Het derde kwam slecht uit de kleedkamer en begon erg slordig. Nadat een eerste fout in de achterhoede niet werd afgestraft, werd de tweede fout LEO niet direct fataal, maar kostte het wel erg veel energie. Doordat de concentratie ontbrak kwam de spits van VAKO alleen op Jasper af, die ook te laat was en de spits vloerde. Gelukkig was Jeffrey nog in de buurt van de bal, waardoor er geen sprake was van een doorgebroken speler en Jasper slechts geel kreeg, en maar tien minuten hoefde toe te kijken.

Al vechtende bleven de mannen van Klunder in de wedstrijd, hoewel het conditioneel erg zwaar was. Na een dikke tien minuten mocht Jasper het veld weer in, en leek LEO de rest van de wedstrijd te mogen vervolgen met 11 man. Helaas was dit niet het geval. Een pittige overtreding van Niels werd bestraft met een gele kaart, waardoor het derde het weer tien minuten met een man minder moest doen. Ook deze tien minuten kwamen de strijdende leeuwen zonder kleerscheuren door. Natuurlijk werd het conditioneel minder, maar toen Niels terug kwam, en er nog een kwartier te spelen was, stond er nog steeds een verdienstelijke 0-0 op het scorebord.

Het laatste kwartier was echter rampzalig voor de Loner Boys. Door persoonlijke fouten worden binnen twee minuten twee goals weggegeven, en zo sta je na 77 minuten ineens met 2-0 achter. Zonde, dat is dan ook het enige woord wat hierbij past. Een strijdend LEO, wat een geweldige eerste helft heeft afgeleverd, geeft de wedstrijd binnen twee minuten weg en staat op een onoverbrugbare 2-0 achterstand. Dat in de blessuretijd de 3-0 nog valt, en Jeffrey als derde LEO-speler van vandaag een gele kaart ontvangt, is voor LEO niet meer erg van belang. LEO verliest na een goede pot, geflatteerd, met 3-0 van VAKO, dat andermaal bewees dat het niet voor niets koploper is in deze klasse.

Ondanks dat dit een geweldige domper is voor het team uit Loon, wordt er met vertrouwen uitgekeken naar de wedstrijd tegen SVH, volgende week om 10.00 in Hoogersmilde. Als er net zo gespeeld wordt als afgelopen zondag zal SVH toch echt moeten geloven aan een nederlaag. We zien jullie volgende week in Hoogersmilde!