16 november 2013 10:45

Scheidsrechter

Bart Haas

Vandaag de Sint         “binnenhalen” en misschien 3 punten?

Op ons mooie sportpark “Marsdiek” spelen we onze thuis wedstrijd tegen FC Assen F2.

Het is wat kouder vandaag, we moeten even wachten i.v.m. de wedstrijd van de F2 die iets uitloopt. De mannen van F1 spelen zich warm op de grasstrook bij het pupillenveld. De scheidsrechter roept de teams bij elkaar om vooraf een handje te schudden. De eerste minuten zijn wij gelijk sterk in de aanval. Met een paar schoten uit de 2e lijn van Tom en Thomas testen wij de doelman van FC Assen. Een aanval over rechts opgezet door Julian Sikkema, die vandaag vanaf het middenveld voetbalt en enorm veel druk zet op dat middenveld. Dyon die de bal voortrekt en Thomas die de bal in de touwen jaagt, een snelle 1-0 voorsprong. We voetballen 20 minuten lang op de helft van de tegenstander. Door vandaag de nadruk op aanvallend voetbal te leggen met Tygo en Julian Sikkema op het middenveld, een voorhoede met Julian Stoker links, Dyon rechts en Thomas als spits is het voor FC Assen niet mogelijk om meer als één keer voor Marijn op te duiken, die zoals vaak, zijn doel schoon houdt. Wat smaakt de ranja dan toch lekker!

De 2e helft begint anders, FC Assen zet meer druk, Marijn heeft diverse goede reddingen. De verdedigers hebben het druk, Noud, Daniel en Julian Stoker helpen Marijn de nul te houden. Dan breken we uit via links, een strakke voorzet die Tygo binnen tikt via de keeper 2-0. Wij hebben de wedstrijd weer in handen, we vallen aan en krijgen wat halve kansjes om verder weg te kunnen lopen van FC Assen. Dat loopt iets anders. Een verre uittrap van de doelman van FC Assen zorgt voor wat verwarring, Noud denkt dat Marijn komt……maar dat dacht Marijn van Noud. De spits van FC Assen maakt hier handig gebruik van 2-1. Nog 7 minuten op de klok…

Thomas gaat naast Noud spelen als extra verdediger, Daniel en Julian Stoker lopen zich de longen uit hun  lijf. Ook Tygo en Julian Sikkema verdedigen mee. Thomas verovert de bal en speelt met een prachtige crossbal Tygo aan, die op volle snelheid van linksachter naar linksvoor was gesneld. Waar hij met zijn inmiddels befaamde kapbeweging twee verdedigers uitspeelt. Hij ziet de ruimte voor het doel waar Tom door een geweldige lichaamsschijnbeweging het gat maakt om de pass van Tygo met buitenkantrechts precies tussen de keeper en de doelpaal te prikken 3-1. Een aanval uit het “boekje”.

De Sint en de 3 punten zijn binnen!

Wat een superprestatie van de F1. Door mooi aanvallend voetbal te spelen vandaag hebben we verdient gewonnen. Vrijdag a.s. hebben we een gezellig teamuitje en zaterdag 23 november spelen we een oefenwedstrijd tegen LTC F1 (hoofdklasse) om 11 uur op “Marsdiek”