23 april 2014 18:45

ACV D2- LEO D2

LEO D2 begon timide aan deze (bijna)zomeravondwedstrijd.

We stonden erbij met z'n allen en keken er naar, de mooie technische acties van enkele ACV-ers. Op zich niets aan de hand zou je zeggen tot we ze ook nog eens in het zadel hielpen door achterin slordig over te spelen.

ACV onderschepte de bal en kwam tot scoren in buitenspelpositie. Onze assistent had dit, naar eigen zeggen te laat door zodat de scheidsrechter ook twijfelde en hier niet voor floot. Nou ja nog 55 minuten te gaan.

LEO's spel bleef onrustig en zeer slordig, eigenlijk pas in de laatste 5 minuten kregen we een beetje grip op de tegenstander. Door feller verdedigen van verdediging en middenveld en goed afjagen in de aanval bereikten we zonder verdere schade de rust.

Tja, wat moet je dan zeggen als coaches? Jongens is de bal niet rond is het veld slecht of zijn we zelf met z'n allen niet fel genoeg aan de wedstrijd begonnen? Dat laatste was het toch wel, volgens een aantal spelers, we kwamen net steeds een stap te laat.

Advies: spelen zoals de laatste 5 minuten en de tegenstander aanpakken bij balaanname en rustiger gaan voetballen bij balbezit. Alle ballen werden de 1é helft weggeschoten zonder enig idee en leidden veel te veel balverlies in.

Tot overmaat van ramp speelde onze gelegenheids-laatste-man (we misten Jesse) een bal te kort terug op de keeper.

De kleinste speler van ACV was net iets eerder bij de bal dan de uitkomende Mathijs, tikte deze langs de keeper en wist daarna de 2-0 op het scorebord te zetten door de bal in het verlaten doel te tikken. Na nog een hachelijk moment greep de coach in (na overleg met Hans) en wisselde voor de zekerheid Jurgen en Bart van plek.

Nu pakten de donkere wolken zich figuurlijk maar ook letterlijk samen boven het hoofdveld van ACV.

Was het spelen in een stadion dan toch een grote indruk voor LEO-spelers? De coach durfde nu niet meer achterom te kijken naar de tribune waar de vele meegereisde LEO-supporters zaten. Hij was bang om ze met witte zakdoekjes te zien zwaaien?

Na een wissel bij ACV kreeg LEO opeens meer lucht en tijd om zelf te gaan voetballen. Ballen werden door verdediging en middenveld beter verwerkt en goed ingepasst naar de spitsen.

In de 10é minuut stuurde Xavi Frank diep, Frank nam, na een eerder gemist schot iets meer rust en wist deze wel te verzilveren. De zogenaamde aansluitingstreffer (vrij vertaald uit het Duits).

Vlak voor, het door tegenstanders zo gevreesde LEO's-kwartiertje (gejat van ADO-Den Haag), wist Frank met een mooie crosspass Michiel vrij in de zestien te zetten. De keeper kwam nog wel uit maar Michiel schoof de bal laag langs de keeper in de verre hoek. Er kwam ineens meer vertrouwen in de ploeg, ook bij mij trouwens.

Sil en Matthijs kwamen weer in de ploeg en Bart schoof door naar mid-mid. Het was nogmaals Frank die met een hoge bal Sil diep stuurde, normaal gesproken is zo'n bal voor de keeper, maar de keeper........., de keeper bleef staan ..... en Sil liep door, en kopte de bal net voordat de keeper de bal wilde pakken over hem heen, de bal stuiterde in de 19é minuut tergend langzaam in het zijnet.

Zou het dan toch gaan lukken in LEO's-kwartiertje? Hans had er alle vertrouwen in en coachte zeer aanvallend, waar ik altijd liever wat voorzichtiger ben en zo'n voorsprong wil verdedigen.

Ongeveer 1 minuut later stuurde Frank de aanstormende Bart door de as richting het ACV doel. Gelukkig kon Bart hiermee zijn eerdere foutje goedmaken en speelde de bal cool langs de arme doelverdediger van de thuisclub. Zo hé, van 2-0 achter naar 2-4 voor in tien minuten tijd.

Nog even dreigde de aankomende onweersbui het LEO-feest te verstoren, het rommelde al in de verte. De verlichting rond het veld ontbrak en de laatste 10 minuten werden in de schemer voltooid.

De assistent-scheidsrechter van ACV, voorheen teamgenoot van mij bij VAKO 1 complimenteerde ons met de knappe wederopstanding na de 2-0 achterstand. Hans hoorde dit en feliciteerde me al!

Ik melde, met enig voorbehoud, dat de wedstrijd nog steeds niet helemaal gespeeld was. Frank dacht er inderdaad net zo over en bekroonde zijn prima gespeelde wedstrijd (met 3 assists) vlak voor tijd, door een afgeslagen bal uit een corner, met buiten kant links in de uiterste hoek van het doel te deponeren.

Nu was de buit binnen en dat terwijl ACV nog zeker wel enkele kansen in de 2e helft kreeg. We hadden een slecht start in de wedstrijd, uiteindelijk door strijd en vechtlust van allemaal, weten om te zetten naar een grote overwinning.

De prima leidende jeugdige scheidsrechter floot voor het laatst, LEO won enigszins geflatteerd met 5-2. De zeer sportieve leiding van ACV schudde ons de hand, “tot over 2 week bij de return”.

In de kleedkamer barstte het feest los......, waar is het feestje? HIER IS HET FEESTJE!

Intussen zwelde de onweersbui aan, het hagelde zelfs even. Een koude douche voor ACV?!  Na ruim een half uur ging het wat minder hard regenen en we spoedden ons naar de parkeerplaats. Er stond hier en daar 10 centimeter water zodat menigeen niet zonder natte voeten de auto kon bereiken.

Mijn traktatie na de wedstrijd was naar aanleiding van mijn verjaardag afgelopen vrijdag, maar ook een klein beetje voor deze prachtige overwinning.Jesse en Milan waren helaas niet aanwezig en houden deze nog tegoed hoor!!!