LEO (Loon) JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 01

5 december 2015 10:30

De dag begint prachtig, als wij spelen is de wind snijdend koud.

Om 10.30 uur trappen we af in het mooie Rolde, met drie man op het middenveld te weten Tom, Noud en Dyon zetten we de tegenstander gelijk vast. De keeper van Rolder Boys kan de bal bij spelhervattingen moeilijk kwijt. De Sik en Julian krijgen gelijk een paar kansjes. Joran en Marijn vormen samen de verdediging. Tom stuurt de Sik weg op links, die slingert langs zijn tegenstander, hij omspeelt de keeper en scoort een “cool” doelpunt, 0-1. Sem, Dave en Tygo komen erin, we blijven lekker door voetballen op deze koude ochtend. Tom krijgt een mooie schietkans helaas net over, de volgende aanval gaat weer over links. Een voorzet van Tom op Julian die met een stiftje werkelijk een prachtig doelpunt maakt, 0-2. Voor de pauze scoort Tygo de 0-3, dan smaakt de ranja goed.

In de tweede helft hebben we de wind mee, Marijn schiet zo ver uit dat het bijna doelkansen zijn. De keeper van Rolder Boys redt ter nauwer nood op een geweldig afstandschot van Tom van 25 meter. De volgende aanval over rechts, de Sik geeft voor, Julian mist, maar Tom staat al klaar om met buitenkant voetje de 0-4 binnen te schieten. Een paar minuten later schiet Tom de 0-5 binnen, Dave en Sem schieten beiden nog van afstand op de goal van Rolder Boys, maar de keeper is goed vandaag. Met een ruime overwinning worden we 5e in de competitie, een goede prestatie van LEO E1. 19 December start de zaalcompetitie voor ons in Westerbork.

Dyon jaagt op de bal en heeft ook nog een mooie kans in de wedstrijd.

Esmee, één van de trainers van LEO E1, kijkt samen met de wissels toe naar de 0-5 gewonnen wedstrijd.

Julian in de aanval, Tom loopt vrij aan de linkerkant. Het schot van Tom zal net overgaan.

Dave speelt geconcentreerd en geeft niks weg vandaag.

We gaan zoveel mogelijk oefenwedstrijden spelen in de winter op het veld en de “warme” zaal in.