LEO (Loon) JO15-1

C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 31

9 november 2013 10:30

vvLEO C1 wint van de dames van Oranje Nassau

Oranje Nassau C1G was onze tegenstander. Waar staat in dit geval de “G” voor? Voor  “gemengd”? Voor “girls”?  Juist. Voor “girls”. Alleen maar voetballende meiden. En ja, voetballen kunnen ze !!!

Afgesproken werd om steeds iemand door te laten schuiven vanuit de verdediging. Hoewel dat een veldoverwicht overlevert, zijn de eerste echte kansen voor de  “girls” van Oranje Nassau. vvLEO C1 komt goed weg als Oranje Nassau de paal raakt en een 100% kans mist. Toch komt Oranje Nassau op voorsprong. Na een corner komt de bal voor het doel en weten wij de bal niet snel en goed weg te werken. Dit is ons al eens vaker overkomen…

Kort voor rust heeft Daan de eerste echte kans voor vvLEO C1 gemist. Recht voor het doel kon hij het net niet vinden. De eerste helft kenmerkt zich door een veldoverwicht van vvLEO, snelle counters van Oranje Nassau en een “te klein” veld om echt lekker te voetballen.

Na rust ging het beter. We kwamen kort na rust op gelijke hoogte. Helaas heeft de verslaggever deze goal niet meer “helder voor de bril”. Het voetbal van vvLEO werd beter, er kwamen betere mogelijkheden voor vvLEO. Oranje Nassau creeerde zelf weinig de tweede helft. Het tweede doelpunt van vvLEO was een prachtige aanval in het 16-meter gebied van de tegenstander. Via enkele combinaties legde Wim de bal breed op Daniel. Daniel kon recht voor de goal de keeper verschalken door met een klein “stiffie” de bal over de keeper te liften. Een prachtig doelpunt. Opa Hoving kan daar trots op zijn!!!

Het slotakkoord was voor Wim. Hij werd diep gestuurd, frommelde zich langs zijn tegenstander en liep één op één richting de keeper. Wim toonde zich koelbloedig en schoof de bal langs de keeper. Een klein beetje geflatteerd gewonnen met 3-1. Op basis van kansen hebben de dames van Oranje Nassau meer verdiend. Op basis van veldoverwicht en voetbal was vvLEO iets beter.

Tot slot. Wai Cheong speelde een prima wedstrijd op het middenveld. Hij vormde een prima duo met Rik. Ook Marc speelde een prima wedstrijd door op goede momenten in te schuiven om de aanval te ondersteunen.

Volgende wedstrijd is tegen Velocitas thuis. Gelet op hun uitslagen een zeer moeilijke tegenstander, maar waar we vol vertrouwen naar uitzien.