C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 31

26 oktober 2013 12:30

vvLEO C1 verliest van koploper

Zaterdag 26 oktober moest C1 spelen tegen stadgenoot LTC C1, de koploper. In de herfstvakantie toch nog even één keer getraind. Door de vakantie misten we Daan, Daniel en Ferian. Gelukkig wilden Frank, Matthias en Harald ons helpen, zodat we met voldoende spelers konden beginnen.

LTC begon goed en had de eerste kansen. Maar na de eerste beginminuten werd vvLEO C1 steeds beter. Er werd goed gevoetbald de eerste 20 minuten. Een corner van Wim belandde rechtstreeks in het doel van LTC. Tot dat moment leek er niets aan de hand, maar ergens werd het spel van vvLEO rommeliger en kwam LTC op voorspong met twee doelpunten. Eén daarvan was een miscommunicatie in de verdediging van vvLEO met een eigen doelpunt als gevolg. Toch wisten we op gelijke hoogte te komen door vlak voor rust te scoren uit een snelle tegenaanval. Na een onderschepping werd Jorrick in de diepte weggestuurd. Hij won het duel met zijn directe tegenstander en was daarna op snelheid niet meer te kloppen. Alleen voor de keeper schoot hij de bal hard en onhoudbaar in het doel, met dank aan zijn nieuwe schoenen.

Het doelpunt kwam mede tot stand door snel om te schakelen van verdedigen naar aanval. Waar het deze dag aan ontbrak bij vvLEO C1 was het snel omschakelen van aanval naar verdediging en het kort dekken van de tegenstander. In de tweede helft profiteerde LTC nog tweemaal van het matig verdedigen van vvLEO. LTC won dan ook terecht met 4-2. vvLEO speelde verdedigend niet op z’n best.

Tot slot wil ik de drie jongens van C2 bedanken voor hun inzet. Harald was wat ongelukkig doordat hij vroegtijdig uitviel met een blessure aan het hoofd. Matthias speelde een prima partij in de verdediging. En Frank deed het zeer verdienstelijk op het middenveld. Jongens bedankt !!!