Beilen C1

C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 31

12 oktober 2013

vvLEO C1 in de “winning mood”

Op het programma de thuiswedstrijd tegen Beilen C1. Deze ploeg stond net even boven vvLEO C1. Het kon wel eens een moeilijke wedstrijd worden.

Gelijk vanaf de eerste minuut werd er goed gevoetbald. Dit resulteerde gelijk in een doelpunt van Jorrick Dijkstra. Uit een voorzet/corner werd feilloos de bal in het doel gewerkt door Jorrick. vvLEO C1 bleef goed voetballen. De 2-0 werd kort daarna gescoord. Het eerste half uur werd er prima gevoetbald door vvLEO C1. De tegenstander had nog niet veel echte kansen gekregen. Helaas ging het 10 minuten voor rust fout. We werden slordiger in het voetballen en liepen daardoor achteruit. Onrustig spel, niet goed genoeg verdedigen brachten ons onnodig in moeilijkheden. Vlak voor rust scoorde Beilen tweemaal, waarvan één goal door een fout van Jowi. In de rust vvLEO C1 verteld dat zij voetballend beter zijn, en dat zij als team de fout van Jowi goed moesten maken.

De start van de tweede helft was nog niet echt goed. Beilen werd een aantal malen dreigend voor het doel van Jowi. In één van deze situaties dook Jowi heldhaftig voor de bal net voordat een Beilen speler dreigde te scoren. Een oud voetbal-gezegde verteld dat als je zelf niet scoort, dan doet de andere partij dat wel. Zo nu ook. Een gouden wissel (Daniel werd gewisseld voor Bernice). Een vrije trap buiten het 16-meter gebied werd precies in de kruising geschoten door Bernice. Een wereldgoal op het juiste moment. Niet veel later werd er gescoord door een eigen doelpunt van Beilen. Daar ging een prima aanval van vvLEO C1 aan vooraf met een hoofdrol voor Jorrick Dijkstra, die een prima wedstrijd speelde. Hij was zeer dreigend en gevaarlijk aan de rechterzijde. Hij had zeker nog twee doelpunten kunnen maken. Ook Bart speelde een prima wedstrijd als laatste man. Bart onderschepte elke aanval van Beilen en speelde een foutloze wedstrijd.

Het mooie van vvLEO C1 is dat er elke wedstrijd een andere speler uitblinkt. Door deze winst speelt vvLEO C1 om de bovenste plaatsen mee. Volgende keer spelen we tegen de koploper vvLTC C1. Een mooie uitdaging. Eens kijken of we dan echt mee kunnen doen om het kampioenschap.