Assen FC C1

C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 31

28 september 2013

vvLEO C1 wint wederom een derby

Afgelopen zaterdag moest vvLEO aantreden tegen stadgenoot FC Assen C1. Eerder werd in de beker verloren van FC Assen met 2-1. Een redelijk gelijkwaardige tegenstander. Koen was afwezig en daarom werd Daan geleend van C2.

Na een “mindere” warming up werden de spelers kort voor de wedstrijd  nog even op “scherp gezet”. Niet gemakzuchtig beginnen aan de wedstrijd maar met een goede concentratie.

Dit was gelukkig niet aan dovemans oren besteed. Vanaf het begin werd er goed verdedigd door vvLEO, en éénmaal in balbezit werd voetballend de aanval gezocht. Verdedigend zat het goed in elkaar. Met name Wai had deze wedstrijd een zeer goede tegenstander, maar deed zijn taak uitstekend. Net als Jowi, Ferian, Bart en Daan had de verdediging hun zaakjes goed voor elkaar. Dat voetbalt lekker als team. Met het omschakelen van aanval naar verdedigen had ons middenveld het lastig de eerste helft. FC Assen probeerde voetballend op te bouwen, maar de aanval strandde veelal bij ons middenveld en verdediging. Van daaruit was vvLEO C1 wel gevaarlijk hetgeen ook resulteerde in twee doelpunten in de eerste helft. De man van beide doelpunten speelde een prima wedstrijd; Jorik Hamming.

Het begin van de tweede helft begon veelbelovend. Jorik kon op een lage harde voorzet van Jorrick net de bal niet in het doelwerken. FC Assen werd gedurende de tweede helft dreigender. Echt uitgespeelde kansen had FC Assen nog niet gehad. Als gevolg van een aantal positie wisselingen binnen vvLEO C1 werd door FC Assen een soepel lopende aanval over onze linkerkant opgezet die prima werd afgerond. De spanning was terug in de wedstrijd, maar verder dan deze ene tegengoal kwam het niet. Opgemerkt moet nog worden dat aanvoerder Manuel een prima wedstrijd speelde op het middenveld.

vvLEO C1 heeft als team goed gespeeld. Met de juiste wedstrijdinstelling (concentratie en inzet) kunnen wij de stijgende lijn doorzetten. Bij een aantal spelers zie ik deze stijgende lijn terug. Met name bij Rik valt dat in positieve zin op.