C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 31

21 september 2013

Eerste competitie-overwinning van vvLEO C1

Afgelopen zaterdag moest vvLEO aantreden tegen buurtgenoot Achilles C2. Net als vvLEO kampt ook Achilles met veldtekort. Een goede warming up was niet mogelijk omdat alle velden bezet waren.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Wel een rommelige fase waarbij vooral de “lange bal” vaak gehanteerd werd. Dat bevordert het “lekker voetballen” niet. Na verloop van tijd kreeg Achilles in de eerste helft een aantal mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. Bij één van de eerste “voetballende” aanvallen werd door vvLEO gescoord. Kort daarvoor had Jorik de score kunnen openen na een fraaie aanval over links. Dicht bij het doel schoot tegen de buitenkant van de paal. Vanaf rechts achter (ik meende Ferian) werd het middenveld bereikt (Daniel). Daniel kon de bal nog net controleren en met de punt van de schoen bereikte hij onze spits (Wim). Oog in oog met de keeper bleef Wim koel en scoorde fraai met een lage schuiver de 1-0 voor vvLEO C1. Even daarna was het rust.

Concentratie in de passing, elkaar coachen en een paar tactische aanwijzingen waren voor voor verbetering vatbaar. De start van de tweede helft begon aardig voor vvLEO C1. Ze kregn “grip” op de wedstrijd. Met name de verdediging (Marc, Koen, Rik en Ferian) had de zaakjes goed voor elkaar. Er werd minder kansen weggegeven dan in de eerste helft. Ongeveer 10 minuten voor tijd kreeg Achilles een hoekschop. Net als bij Gieten uit “stonden we erbij en keken ernaar”. Bij de voorzet kon binnen het eigen strafschopgebied de tegenstander ongehinderd de bal intikken. Bij dit soort spelsituaties mist vvLEO de agressiviteit en doeltreffendheid om de bal in één keer weg te werken. Toch werd er veerkracht getoond. De eerste de beste (wederom een voetballende) aanval van vvLEO werd gescoord. Via de linkerkant werd er “direct” en snel gecombineerd, waarbij de bal uiteindelijk bij Bernice terecht kwam. Ook zij bleef oog in oog met de keeper koelbloedig en scoorde de winnende treffer. Een lekkere opsteker voor het hele elftal.