C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 31

14 september 2013

Verslag Gieten C1 - vvLEO C1, zaterdag 14 september

Zaterdag moest vvLEO haar eerste wedstrijd voetballen tegen Gieten C1.

Voorafgaand aan de wedstrijd heeft D ’Áccord Schilderwerken (Wim Hartlief) C1 inloopshirts aangeboden. Een zeer leuke geste die door de spelers van C1 erg gewaardeerd wordt.

Helaas verliep de start van de wedstrijd niet zoals gehoopt. Gieten, een fysiek sterke ploeg, kwam binnen vijf minuten al op 1-0. Ook kort daarop werden de jongens en meisje van C1 een beetje overrompeld door Gieten en kwamen vrij snel 3-0 achter. Vooraf nog gewaarschuwd voor deze opponent, omdat zij van Rolder Boys C1 ook gewonnen hadden. Rolder Boys C1 had in de beker ook van ons gewonnen.

Met name door de lengte en fysiek van de spelers van Gieten kwamen zij door corners en vrije trappen op een ruime voorsprong. Bij deze spelmomenten lieten onze jongens zich “het kaas van de brood eten”. Een leermoment om daar in de toekomst anders mee om te gaan.

De rust werd bereikt met een 4-0 achterstand.

Na de rust speelde vvLEO C1 een stuk beter, vooral voetballend ging het een stuk beter. Met een aanval over de rechterzijde werd Jorrick bereikt. Zijn harde lage voorzet bereikte Jorik en hij kon het (enige) tegendoelpunt scoren. Verder dan een klein aantal mogelijkheden voor vvLEO C1 kwam het niet. Ook Gieten kreeg niet veel mogelijkheden meer. Uiteindelijk kon Gieten nog één keer scoren uit…..jawel, wederom een corner.

Hoewel vvLEO C1 met ruime cijfers terecht verloor, dient opgemerkt te worden dat de meeste doelpunten door Gieten uit standaardsituaties werden gescoord. Met name kan vvLEO C1 op een goede voetballende tweede helft terugkijken. Daar moeten we verder mee kunnen. Per slot van rekening speelden we de tweede helft gelijk (1-1).

Gelukkig lag het niet aan de inzet van onze jongens en meisje, die was prima.