De uitwedstrijd van E1 voor de beker tegen FC Assen E3

LEO (Loon) JO11-1

E-pupillen, E1, Groep 1 39

22 augustus 2015 10:30

… ondertussen op ons mooie sportpark Marsdiek hijst Bjorn van Dalen (deze dag Bestuurslid van Dienst) voor het eerst de vlaggen voor het seizoen 2015/2016.

De bekercompetitie begint voor ons op sportpark de Hoogspanning tegen FC Assen E3. Wij spelen met één verdediger, vier aanvallende middenvelders en diepe spits. De samenstelling van LEO E1 is zo, dat wie ook waar staat, het geen invloed heeft op de kwaliteit van het team. Juist het collectief maakt de kracht. Zo snel mogelijk op jacht naar een voorsprong is het doel voor de eerste vijf minuten. De druk is gelijk enorm op de goal van FC Assen en binnen de gestelde vijf minuten weet Julian “De Sik” 3 maal raak te schieten, de voorzetten van zijn teamgenootjes rondt hij prachtig af.

We blijven goed voetballen, achterin geven we niks weg. Noud, Sem en Joran helpen elkaar goed als het nodig is, maar alleen Joran blijft achter als Noud en Sem het middenveld versterken. Tom en Julian Stoker zijn weer helemaal in hun element op het middenveld, zij passen er vrolijk op los. Op links Dyon en op rechts Dave ontvangen de passes van Tom en Julian. Ze geven strakke ballen voor en één van de terugvallende ballen komt voor de linker van Julian Stoker, die kijkt en ziet de “ruimte” in de linker bovenhoek en jaja met een hard maar zuiver schot is het 0-4 in het linker kruis! Uit een corner van Tom kopt Joran nét over. De volgende corner van Julian Stoker kopt wederom Joran rakelings over de kruising, oeiiii. Voor de ranja prikt Tygo de 0-5 en Tom de 0-6 binnen, das lekker rusten in een welverdiende pauze. De mannen zijn zeer gemotiveerd zo blijkt op het antwoord van mijn vraag, “Wat doen we de tweede helft?” De voorsprong minimaal verdubbelen is het antwoord…

FC Assen komt vol goede moed het veld op voor de tweede helft en zet een paar mooie aanvallen op. Marijn staat op zijn post geholpen door Sem en Joran. Noud is nu op links in de aanval, twee verdedigers kunnen Noud niet stoppen en met een geplaatst schot in de korte hoek is het 0-7. Weer een aanval, nu is het Julian Stoker die passed op Tom, Tom schiet van grote afstand de bal prachtig over de keeper 0-8. De 0-9 komt van Tygo, De Sik knalt er nog 2 bij en dat is 0-11. Julian haalt weer eens vernietigend uit van een meter of 20, dit soort schoten zijn niet te stoppen voor een keeper, de 0-12 is een feit. Dyon gaat op solo tour, hij speelt vier man uit van FC Assen, helaas gaat de bal via de keeper nét naast. Een strafschop voor ons, zoals altijd komt Marijn, onze keeper, naar voren om deze te nemen. Een harde knal nét naast. Dave geeft nog eens gas op het middenveld en speelt Tygo vrij die cool afrondt 0-13. FC Assen scoort de 1-13, een verdiende beloning voor het harde werken.

Door slim en goed samen te spelen en met enorme inzet hebben we de eerste drie punten binnen in de beker. Volgende week thuis tegen Dwingeloo E1.