Van de bestuurstafel - augustus 2014

19 augustus 2014 19:00


We zijn weer los!, vvLEO meidenvoetbal, Bedankt en vacatures

Van de Bestuurstafel                                     

 

We zijn weer los!

De zomervakantie is voorbij en de meeste scholen zijn weer begonnen. Voor vvLEO het moment om op te schakelen naar de hoogste versnelling.

vvLEO bedankt alle vrijwilligers die hebben geholpen met de voorbereidingen voor dit nieuwe seizoen. We doen al het mogelijke om ook de laatste puntjes die op de ‘i’ te krijgen. Hoogste prioriteit krijgen de 2 of 3 jeugdteams, waarvoor we nog geen vaste trainer hebben aangesteld. Tot die tijd zoeken we naar oplossingen per trainingsmoment. Communicatie daarover is gaande en we geven toe, dat is aan de late kant.

vvLEO blijft groeien en heeft op dit moment 422 jeugdleden die over 35 jeugdteams zijn verdeeld. Nieuwe aanmeldingen blijven maar binnenkomen. Ons nieuwe speelveld moet ons helpen de thuiswedstrijden slimmer te plannen met betere mogelijkheden voor het delen van de kleedkamers. Met twee meidenteams en dus twee volwaardige gast-meidenteams is dat een vereiste. Het blijft een uitdaging. We wensen iedereen weer een sportief en plezierig voetbalseizoen.    

 

vvLEO meidenvoetbal

Het projectteam ‘vvLEO meidenvoetbal’ heeft resultaat gehad. vvLEO is verheugd met twee meidenteams die volwaardig mee doen in meidencompetities. Meidenvoetbal is de sterkst groeiende sport in Nederland. We volgen de ontwikkelingen op de voet. De indeling van de meiden vergt nog enig gepuzzel. We starten met de teamindelingen zoals die er nu ligt en we rekenen op enige spelersverschuivingen. Voorbeeld: Meiden die in 1997, ‘98 of ‘99 geboren zijn geboren, vinden we op dit moment terug in MC1, gemengde teams in de C- en D-categorie en zelfs bij vrouwen 1. Bij de indeling van meiden moeten we dus rekening houden met diverse spelerscategorieën en wensen. De spelersaantallen over VR1, MC1 en MD1 lijken wat onhandig en is deels het gevolg van onze historie zonder meidenvoetbal. Dit kan prima als spelers zich flexibel opstellen als er geleend moet worden. Dat vertrouwen hebben wij. Met meer meiden zullen we beter in staat vvLEO jeugdvoetbalbeleid toe te passen op alle meiden. Het vraagt wat geduld en begrip van betrokkenen. Over de ontwikkelingen zal uitvoerig worden gecommuniceerd.

De coördinatoren van het vvLEO meidenvoetbal zijn op dit moment: Wim Biemold w.biemold@ziggo.nl en Arend Ringnalda jeugdbestuur@vvleo.nl.  
Wim en Arend behouden zoveel mogelijk het actuele overzicht en proberen in overleg de optimale balans te vinden voor de teamindelingen van de meiden.

Bedankt

JC-lid A/B - Klaas Bos;  Jeugdcoördinator A/B - Jan Roelf Datema en JC-lid C/D Henkjan Woltinge hebben hun functies beëindigd. Wij danken hen voor hun bijdrage aan de vereniging.

Er is weer ruimte voor nieuw bloed in het jeugdbestuur en de jeugdorganisatie. Via persoonlijk contacten proberen we nieuwe mensen aan boord te krijgen. De vvLEO vrijwilligersorganisatie onderscheidt zich met duidelijke visie en structuur en de steun van het hoofdbestuur en Technische Commissie. Prima omstandigheden voor beginnend bestuurders ‘die het vak willen leren’. vvLEO helpt vrijwilligers graag in het zadel.
Belangstellenden kunnen ook zelf contact opnemen met Arend Ringnalda - jeugdbestuur@vvleo.nl – 06 8164 0685 voor nadere kennismaking en verkenning. Met plezier!    

JeugdCommissie vvLEO 

Delen

Lees meer over:
#bestuur #bestuurstafel

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!