LEO-scheidsrechter Hobie Huizer maakt overstap naar KNVB

19 oktober 2015 19:45


Met veel plezier stapt Hobie Huizer (20 jaar) wekelijks het veld op om verschillende jeugdwedstrijden van LEO (Loon) in goede banen te leiden. Na 5 jaren actief te zijn geweest voor de club, zoekt deze talentvolle scheidsrechter meer uitdaging in het fluiten. Hij besloot onlangs de overstap te maken richting de KNVB.

LEO-scheidsrechter Hobie Huizer maakt overstap naar KNVB

Hobie Huizer actief als scheidsrechter bij een wedstrijd van LEO (Loon) C1.


Met veel plezier stapt Hobie Huizer (20 jaar) wekelijks het veld op om verschillende jeugdwedstrijden van LEO (Loon) in goede banen te leiden. Na 5 jaren actief te zijn geweest voor de club, zoekt deze talentvolle scheidsrechter meer uitdaging in het fluiten. Hij besloot onlangs de overstap te maken richting de KNVB.
 

Hobie, die zowel de junioren- als de BOS-cursus bij LEO volgde, is een van de scheidsrechters bij LEO die het opleidingstraject van begin tot eind gevolgd heeft en nu klaar is voor een nieuwe stap. Het scheidsrechtersbeleid van LEO heeft mede als doel talentvolle scheidsrechters, met een goede dosis aan ervaring af te leveren aan de KNVB. Met intensieve begeleiding en het bieden van uitdaging, hoopt LEO uiteindelijk die ene Björn Kuipers af te leveren. En, zoals Hobie zelf zegt, om uitdaging in het fluiten te kunnen blijven behouden, is een overstap richting de KNVB een logisch vervolg op dat wat hij tot nu toe op het gebied van arbitrage gedaan heeft. 

Terugblik
De tweedejaarsstudent International Communication heeft al heel wat meegemaakt op het gebied van arbitrage en blikt terug op zijn tijd bij LEO:  ‘’LEO is een heel gezellige club. Ik heb er ontzettend veel geleerd en hoop dat nu bij de KNVB in praktijk te gaan brengen’’. Een aantal jaren geleden maakte Huizer als voetballer de overstap van LEO naar Asser Boys. Desondanks bleef hij altijd actief als scheidsrechter bij LEO: ‘’LEO begeleidde mij erg goed en ik had het gevoel dat ik bij LEO meer kon leren als scheidsrechter, door het scheidsrechtersbeleid dat daar gevoerd wordt.’’ Het meest vreemde wat Hobie meemaakte op de velden van LEO, was wel tijdens een wedstrijd van LEO (Loon) VR1. ‘’De knieschijf van een speelster schoot uit de kom, op slechts 3 meter afstand van mij. Die schreeuw van pijn maakte ontzettend veel indruk.’’ 

Toekomst
Aankomende woensdag maakt Hobie zijn debuut al voor de KNVB. Hij fluit dan voor het eerst het Jeugdplan Nederland U12 bij LTC. Als iedere startende KNVB-scheidsrechter begint Hobie dit seizoen in de zogenaamde startersgroep en zal dan extra begeleiding van de KNVB krijgen. Na dit seizoen wordt bepaald op welk niveau hij kan acteren. De LEO-man wil zo hoog mogelijk komen als scheidsrechter en droomt ervan het betaalde voetbal te halen. 

Drijfveer
Leiding geven en voetbal is iets waar Huizer veel voldoening uithaalt. Het zijn van voetbalscheidsrechter maakt op deze gebieden een fantastische combinatie. Waarin hij zich verder wil ontwikkelen bij het fluiten? ‘’Consequent blijven, meer loopvermogen creëren en alle kleine uitzonderingen in de regels kunnen toepassen.’’ Björn Kuipers is voor Huizer een groot voorbeeld: ‘’Een goede scheidsrechter die de absolute top bereikt heeft!’’. 

Afscheid van LEO?
Helemaal weg van LEO zal Hobie niet zijn. Hij probeert waar mogelijk nog wedstrijden bij LEO te kunnen fluiten. ‘‘Met name doordeweekse inhaalwedstrijden zouden nog moeten lukken. LEO heeft mij perfect begeleid tot nu toe en daarom wil ik de club zo veel mogelijk helpen waar nodig’’, aldus Hobie. 

De scheidsrechterscommissie van LEO wenst Hobie erg veel succes bij zijn nieuwe stap in de richting van het worden van een topscheidsrechter en volgt zijn prestaties op de voet! 


zie ook bericht AsserCourantDelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!