7 LEO-scheidsrechters behalen BOS-certificaat

25 mei 2015 17:00


Afgelopen vrijdagavond hebben maar liefst 7 LEO-leden het BOS-scheidsrechterscertificaat in ontvangst mogen nemen

22-05-2015

 

7 LEO-scheidsrechters behalen BOS-certificaat

 

Afgelopen vrijdagavond hebben maar liefst 7 LEO-leden het BOS-scheidsrechter certificaat in ontvangst mogen nemen. In deze vernieuwde cursus leerden de cursisten, onder leiding van KNVB-docent Meggie Rutten, meer over volgen en positie kiezen, spelregels, leiderschap en formaliteiten. Er werden veel wedstrijden gefloten en na afloop geëvalueerd met de scheidsrechterscoaches. Groot verschil met de oorspronkelijke BOS-cursus (Basis Opleiding Scheidsrechters), was dat deze cursus zich veel meer op de praktijk richtte. 

Met het behalen van dit certificaat zijn de deelnemers in staat om alle wedstrijden van de D-pupillen tot en met de seniorenwedstrijden  4e klasse standaard te fluiten bij LEO.  Na vandaag is het voor de deelnemers ook nog mogelijk om de cursus SO III te volgen. Een cursus die toegang geeft tot het fluiten van wedstrijden voor de KNVB. 

Wij hopen nog heel veel gebruik te kunnen maken van deze goed opgeleide scheidsrechters bij LEO en wensen deze scheidsrechters heel veel succes voor in de toekomst. 

De Scheidsrechterscommissie

 

LEO-scheidsrechters v.l.n.r.: Rinus Bouwmeester, Frank Houben, Wouter Keultjes, Jeroen Hummel, Hobie Huizer, Leon Nanninga. Ontbrekend: Peter Buist

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!