Van de Scheidsrechterscommissie

8 december 2014 22:30


.

Met twee blauwe kaarten op zak, mogen we stellen dat het gedrag op en rond de velden van LEO positief opvalt. Prima! Echter vindt er ook bij LEO jammer genoeg wel eens iets plaats wat niet helemaal door de beugel kan. Geroep naar de scheidsrechter, onsportief gedrag van spelers, ouders, trainers, leiders…

 Wat te doen bij onsportief gedrag?

Signaleert u zelf onsportief gedrag? Durf elkaar daar dan op aan te spreken, of meld het bij het Bestuurslid van Dienst (BvD). Zeker ook onze jongere scheidsrechters moeten zich beschermd voelen bij hun eigen vereniging. 

Gemopper op de scheidsrechter?

vvLEO wil dat instructies en beslissingen van de scheidsrechter onvoorwaardelijk worden geaccepteerd. De scheidrechter mag er nooit alleen voor komen te staan. De scheidsrechter moet in geval van hardnekkige misstanden een beroep kunnen doen op vvLEO. Voor dat doel verwacht vvLEO van haar trainers en leiders dat ze het arbitragebeleid kracht bij zetten tijdens het uitvoeren van hun functie. vvLEO stelt op wedstrijddagen het ‘Bestuurslid van Dienst’ aan om dezelfde reden. Waar de scheidsrechter hulp van vvLEO nodig heeft, mag hij beroep doen op het Bestuurslid van Dienst en hiervoor de wedstrijd tijdelijk staken. 

Handen schudden na de wedstrijd?

Het valt ons met name in de hogere leeftijdsgroepen (veelal vanaf de C-categorie) op, dat scheidsrechters na het fluiten van een wedstrijd geen hand krijgen van spelers, leiders of trainers. Een klein gebaar, dat veel betekent voor een scheidsrechter. Laat de scheidsrechter niet alleen achter op het veld, maar schud hem -ook bij verlies- de hand. 

De scheidsrechterscommissie 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!