Update ballenhokken, ballen en een nieuwe ballenpomp

1 augustus 2016 13:30


Update ballenhokken, ballen en een nieuwe ballenpomp voor alle vvLEO teams

Update ballenhokken, ballen en een nieuwe ballenpomp
voor alle vvLEO teams


Trainers en leiders van vvLEO

De handige vrijwilligers van vvLEO hebben onder aanvoering van Karst Boer de ballenhokken opnieuw ingedeeld. Omdat we dit seizoen met bijna 50 teams werken en we iedereen een eigen ballenhok willen geven is er een herverdeling gemaakt. Ivm ruimtegebrek zijn de bestaande ballenhokken gesplitst. We hebben nu dus aan het begin van het seizoen bijna genoeg ballenhokken.

Alle ballenhokken krijgen de beschikking over een slot met code. De sloten zijn nog in bestelling maar die worden op de persoon uitgereikt. Je krijgt dan een eigen hok met ballen en hebt daar dan ook de eigen verantwoording voor. Ook krijg je een eigen ballenzak/net. Je zal het dus komend seizoen met 1 ballenhok moeten doen. Meer ruimte is op dit moment niet mogelijk.

De indeling van de hokken gaat ook wijzigen. Alle hokken worden voorzien van een sticker met daarop de naam van het team. Heb je nog een hok tot je beschikking dan kan het zo zijn dat het slot op dit moment is opengemaakt omdat we er geen reservesleutel van hadden. Je krijgt hiervoor een nieuw hok en slot terug.

We hebben ook voor aankomend seizoen afscheid genomen van de hele oude ballen. Je krijgt per team nu eigen ballen uitgereikt. Daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Wil je een nieuwe bal omdat een bal lek is of versleten dan krijg je een andere bal als je de oude bal bij ons inlevert. Geen oude bal inleveren is ook geen nieuwe bal krijgen. Die zal je dan zelf moeten aanschaffen. Een bal kost ongeveer 20 euro. Schiet je tijdens de trainingen de bal in de bosjes geef dan even aan waar de bal ongeveer ligt zodat veldbeheer de bal kan gaan zoeken als het weer licht is. We zorgen er dan voor dat je de bal weer terugkrijgt. Merk je ballen met een watervaste stift zodat je weet dat het jou bal is.

We houden ons dit seizoen aan de richtlijnen van de KNVB ivm de ballen. Daarmee is ook rekening gehouden met de bestelling van de ballen. In onderstaand schema kan je zien waar je dit seizoen mee gaat voetballen. De wedstrijdballen zijn daar ook op afgestemd. Die zijn van hetzelfde gewicht maar zijn van nog betere kwaliteit.

Derbystar wit Classic TT 420 gram

A1, A2, B1 en B2

Derbystar goud Classic TT 420 gram

B3, B4 en B5

Derbystar blauw solaris TT light 360 gram

C1, C2, C3, C4, C5, D1, D2, D3, D4, D5

Derbystar rood classic TT light 290 gram

E1, E2, E3, E4, E5, E6, F1, F2, F3, F4, F5, F6, F7

Derbystar Classic bal Lady roze 410 gram

Dames 1 en Dames B1

Derbystar Classic bal Lady roze light 360 gram

Dames C1 en Dames D1

Derbystar rood solaris TT s light 290 gram

Minipupillen

 

     

De nieuwe ballenpomp

Met de nieuwe ballenpomp is het heel gemakkelijk om de bal op te pompen. De ballenpomp pompt de bal automatisch op de juiste spanning die hebt ingesteld. De juiste spanning zit voor elke bal tussen de 6.5 en 7.5 bar. Kijk even in het begin wat het beste bij je team past. Een goed opgepompte bal gaat langer mee. Je zal zien dat je in het begin denkt dat je de bal te hard hebt opgepompt. De ballenpomp is voorzien van een extra sterke naald. Steek de naald wel voorzien van vet recht in het ventiel en de ballenpomp gaat automatisch de bal oppompen. Als de bal genoeg lucht heeft hoor je een zoemer en is de bal op de juiste druk. De ballenpomp gaat automatisch in de ruststand. Je kan zo snel meerdere ballen achter elkaar oppompen.

 


Voor vragen kunnen jullie mij of Johan appen of bellen op ons 06 nummer.

Geert Bouma en Johan van Wijk

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!