Inspeelballen voor de teams en verder

13 augustus 2015 22:45


.

Alle teams krijgen een net met ‘inspeelballen’ in bruikleen. Hiermee kunnen spelers ‘inspelen’ kort voordat de wedstrijd begint. De ballen kunnen als reserve wedstrijdbal worden gebruikt. Hiermee kan wachttijd worden voorkomen als de wedstrijdbal uit de sloot moet worden gevist.
‘Elftal teams’ krijgen 4 inspeelballen en overige teams 3.

Ballen zijn in bestelling en worden zeer  spoedig verwacht. Nadere update volgt. vvLEO rekent op de teambegeleiding, dat de ballen met zorg worden gebruikt. Om de sets gedurende het hele seizoen volledig bruikbaar en compleet houden. Ballen zijn kostbaar en kunnen bij normaal gebruik gemakkelijk 3 jaar mee. 

De leeftijdscategorie speelt een rol bij de keuze van de bal. vvLEO volgt de KNVB richtlijn. Sommigen vinden die aan de lichte kant. De motivatie is verkleinen van de kans op blessures. De richtlijn is:
- A&B-jeugd maximaal 435 gram (vaak goudkleurig);
- C&D-jeugd maximaal 370 gram (meestal blauw);
- Overige jeugdteams maximaal 320 gram (meestal rood).

Dit zijn de kleuren die fabrikant Derbystar toepast. Voor meiden geldt dezelfde richtlijn. Voor de leukigheid worden C&D ballen ook in de roze kleur gemaakt. Natuurlijk wil vvLEO daar graag in mee gaan. We gaan ons best doen ook roze ballen in huis te krijgen. 

En verder…. achter de schermen komt het nieuwe jeugdmaterialenbeheer op stoom. Top! Aanmelden voor deze functie is niet langer cruciaal. De functie is niet langer vacant en nadere berichtgeving hierover volgt komende week. Aarzel vooral niet om mij gewoon te contacten als je dat van plan was. Er zijn nog heel veel andere leuke taken die we graag over meer mensen wil verdelen.    

Jeugdmateriaal vvLEO - Arend Ringnalda (nog effies) – 06 8164 0685

 

 

 

 

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!