9409TS
LOON
tel. 0592-343012

Zaterdag 5 november 2022

Vandaag spelen we de eerste thuiswedstrijd van deze fase. De tegenstander is Noordster JO17-2, een team dat lastminute is toegevoegd aan de competitie. We hebben een goede trainingsweek achter de rug en hebben zin in deze match! Vandaag gaan we van start in de bekende 4-3-3 formatie.

Even na 14 uur, fluit scheidsrechter Rinus Bouwmeester, het startsignaal. We hebben afgesproken om te starten met een powerkwartier. Dus de eerste 15 minuten het gas er vol op. Maar ook nu komt het er niet heel veel van goed voetbal. De eerste fase van de wedstrijd lijkt op een vriendschappelijk partijtje met niet te veel spannende momenten. Toch weten de boys zich na 20 minuten te herpakken en wordt het spel wat vloeiender en minder complex. Er ontstaan wat combinaties en de bal blijft wat langer in het bezit. En dit leidt al snel tot kansrijke situaties. In de zesentwintigste minuut is het wederom Jesse, na een goede assist van Ryan, die de openingsgoal maakt! 1-0! In de resterende tijd van de eerste helft, zien we veel kansen. Maar net niet goed genoeg voor wat goals. Net voorlangs, net naast, recht op de keeper…. Maar wel serieuze mogelijkheden!

In de rust benadrukt het trainersduo nogmaals wat de tactiek en de strategie van vvLEO JO17-2 is. En dat we toch echt nog wel een tikje beter moeten gaan spelen. Inspelen, terugleggen, dieptepass, voorzet….

Als de tweede helft is begonnen, heeft Noordster de hoogste versnelling ingeschakeld. En in no-time is het 1-1 door een uitstekend genomen hoekschop. Dat is de trigger die onze boys nodig hadden. Vanaf dit moment wordt er steeds beter gespeeld en het tempo opgeschroefd. Zeer mooie combinaties en strak kaatswerk leidt al snel tot een schitterend doelpunt van Ryan. Noordster weet nog op gelijke hoogte te komen. Maar onze boys zijn sterk. En dit blijven het goede spel volhouden. Het resultaat is een erg mooie pot voetbal! Toch duurt het nog tot de 80e minuut voor de 3-2 wordt gemaakt. Uitermate goede opbouw vanuit de verdediging en zeer snelle omschakeling van de middenvelders leiden een fantastische aanval in. Strakke passes, goede controle en een bijzonder fraaie uitspeelmanoeuvre én goal van Ryan. Dit is wat we willen zien, dit is hoe we het willen beleven. En de boys gaan door. Op zoek naar het vierde doelpunt. Na de zoveelste mooie aanval, wordt Benjamin hard geraakt door een speler van Noordster. Net in het zestienmeter gebied. De scheids legt de bal onverbiddelijk op de stip. En Damien is evenzo onverbiddelijk met zijn schot. 4-2.