De Drift 6
9531TK
BORGER
tel. 0599-234832

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Borger JO17-2 gepland. Als we op het sportpark aankomen, schijnt het zonnetje heerlijk en de velden liggen er goed bij. De boys gaan omkleden en we houden een korte tactische bespreking waarna we op het veld beginnen met de warming-up.

De wedstrijd begint na het fluitsignaal van de scheidsrechter en vvLEO heeft het eerste balcontact. Evenals Borger, starten wij ook voortvarend. Borger is aanvallend net iets sterker dan ons waardoor de verdedigers het druk hebben. Ook keeper Fabian moet voortdurend scherp zijn want er komen best wat serieuze doelpogingen van Borger. In de éénentwintigste minuut weet Borger een poging te verzilveren. 1-0. Natuurlijk vechten onze jongens terug maar echt gevaarlijk worden ze niet echt. De verdediging van Borger staat als een huis. Na enige tijd krijgen we wel een paar mooie kansen maar het is Borger die nogmaals weet te scoren. 2-0. In de laatste fase van de eerste helft laten we af en toe leuk voetbal zien maar echt gevaarlijk wordt het niet.

In de rust wordt benadrukt dat het middenveld bij de aanval breder moet staan en bij verdediging wat meer naar binnen moet. Het spel is ook erg slordig dus moet er meer én sneller worden gespeeld. Alleen met goede combinaties kunnen serieus gevaarlijk worden bij de tegenstander.

De tweede helft start bijzonder goed. We spelen zoals wij dat graag willen en daar heeft Borger moeite mee. Een vrij bal, kort genomen door Damiën, wordt door Stein in de touwen geschoten. 2-1.

Dit geeft de boys weer energie en moed! Er wordt heel aardig gespeeld maar tot scoren komt het niet. Net als in de tweede helft, is het Borger die het spel bepaald waardoor wij niet aan voetballen toekomen. Tussentijds krijgen we complimenten van de trainers van Borger over de creatieve wijze waarop wij hoekschoppen en vrije ballen nemen en de mooie kaatscombinaties. Helaas levert ons dat verder niets op. Borger daarentegen weet in de laatste fase van de wedstrijd nog drie keer te scoren. Én nog een penalty te missen. We zijn volledig leeg gespeeld waardoor we enigszins geïrriteerd richting de kleedkamer gaan.

Als coach wil ik echter benadrukken dat iedereen zijn uiterste best heeft gedaan. De volgende stap in de ontwikkeling wordt het vasthouden aan ons eigen spel en dat niet laten beïnvloeden door de tegenstander. Een ander leerpunt is positie kiezen ten opzichte van tegenstander, beter om je heen kijken en zuiver aanspelen.  Daar gaan we de komende tijd mee aan het werk! Ouders, bedankt voor het rijden en de aanmoedigingen!!!