4e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 02

Hoofdweg 132
9341BL
VEENHUIZEN
tel. 0592-388547

Vandaag is de wedstrijd tegen ST Een/Veenhuizen JO17-1. Het is een heerlijke ochtend met goede temperaturen voor een stevige pot voetbal!

Om 10 uur precies start de wedstrijd. De tactiek van vvLEO is om de eerste 15 minuten het gas er vol op te zetten, om zo de motivatie van de tegenstander onderuit te halen door één of twee snelle goals. Al snel blijkt dat de tegenstander dezelfde tactiek heeft maar ook iets sterker is dan onze boys. Veenhuizen zet erg veel druk op onze verdediging die in de negende minuut helaas moet buigen… 1-0. Dat werkt als een rode lap voor vvLEO die de knop omzet en meteen de aanval opent op de gelijkmaker. En dankzij een mooie voorzet van Florian kan Leander de bal snoeihard, via de lat, in de goal schieten. Helaas is de vreugde niet van lange duur want Veenhuizen laat even zien dat ze prima kunnen voetballen. In de drieëndertigste minuut hebben ze er nog vier in weten te leggen, ondanks goed keepwerk van Jarno. Kort daarna weten onze boys toch weer een mooie aanval op te zetten. Mooi overspelen en snel kaatsen gaan aan het schot van Damien vooraf waarna de rebound door Ryan wordt benut! 5-2.Ondanks onze goede verdediging moet Gustavo toch een doorgebroken speler onderuit halen. Helaas is dit net binnen het zestienmeter gebied. De scheids van Veenhuizen in onverbiddelijk. Penalty! En een goal… Net voor rust weet Veenhuizen nog één maal te scoren wat de ruststand op 7-2 brengt.

In de rust bespreken we de eerste helft. Veel dingen gaan goed maar het vasthouden van de positie duidelijk wat minder. Dit moet echt beter in de tweede helft. De focus ligt nu op dit punt én de stand consolideren.

De tweede helft begint en wij komen meer aan voetballen toe. We kunnen ons spel spelen en dat komt duidelijk doordat iedereen nu wel op zijn positie blijft. De boys hebben dus geluisterd. Er volgen een aantal mooie kansen. Stein breekt door na een mooie pass maar wordt onderuit gehaald. Ook nu weer net in de zestien. Gelukkig fluit ook nu de scheids en geeft een penalty. Ryan staat achter de bal. Hij schiet en de keeper duikt de verkeerde hoek in…helaas gaat de bal net over… De wedstrijd wordt vervolgt en beide teams krijgen over en weer veel kansen. In de drieëntwintigste minuut zet vvLEO de tegenstander zo onder druk dat deze een terugspeel bal veel te hard en te hoog richting de keeper schiet. Deze laatste mist de bal net waardoor deze in het net verdwijnt. 7-3.
Ook hierna gaat de bal van links naar rechts. Zo nu en dan een kans maar beide teams zijn in evenwicht. Toch weet Veenhuizen net voor het eindsignaal nog één keer te scoren.

Het was een pittige wedstrijd maar wel fair. Iedereen heeft geknokt voor wat ie waar is en ondanks het verlies mogen ze trots zijn op hun prestatie. Deze keer is Florian gekozen tot Man of the Match. Hij heeft echt een beestachtig goede wedstrijd gespeeld en is boven zichzelf uitgestegen. Het spel in door Veenhuizen opgenomen met een VEO camera en we zijn benieuwd naar de beelden.

Alle meegereisde ouders weer bedankt voor de positieve aanmoedigingen!