4e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 02

Burg. J.G. Legroweg 30
9761TC
EELDE
tel. 050-3091890

Vanochtend vroeg vertrekken wij naar Eelde voor de wedstrijd tegen Actief JO17-3. Momenteel draagt dit team de rode lantaarn in de bekercompetitie Wij gaan ons best doen om de eerste overwinning te pakken én Actief lantaarndrager te laten.

De wedstrijd begint en het is meteen vvLEO die laat zien voor de overwinning te willen gaan. Er wordt goed gecombineerd en de bal gaat snel rond. En de derde minuut is daar al de openingstreffer. Damien schiet de bal behendig binnen, op aangeven van Stein. Ook hierna blijft vvLEO het eigen spel spelen. Er wordt veel, kort overgespeeld en dat is een lust voor het oog van de toeschouwers. Maar het komt ook het spel ten goed. In de zesde minuut is het weer Damien die de bal in het net werkt. Kijk zo moet dat… 0-2 in 6 minuten.

Overeenkomstig de tactiek, gaat het tempo na 15 minuten wat omlaag. Dat geeft Actief wat meer mogelijkheden maar echt gevaarlijk worden ze niet. Steevast staat keeper Fabian zijn mannetje om het doel leeg te houden. In de 28e minuut wordt de verdediging echt verrast door de aanvallers van Actief en is de stand 1-2. Dat is ook meteen reden voor onze aanvallers om het tempo weer wat op te schroeven. Er wordt weer meer gekaatst met de bal en er ontstaan kansen. In de dertigste minuut is het Damien die een erg mooie pass op Ryan geeft die hard afdrukt. En scoort.1-3. Een mooie score om de rust in te gaan.

De tweede helft beginnen net als de eerste. Vol erop, snel spelen, veel kaatsen. En ook nu levert dat succes op. Renze speelt de bal naar Leander die vervolgens de keeper uitspeelt en rustig de bal in het net legt. Erg mooie goal. De drieëndertig minuten die dan nog volgen laten zien dat niet alleen de genoemde aanvallers hun best hebben gedaan maar ook verdedigers: Marc, Jesse, Nathan, Benjamin en Gustavo én natuurlijk de middenvelders: Daniel, Stefan, Florian en Randy die helaas geblesseerd moest uitvallen.

We kunnen terugkijken om een attractieve wedstrijd en zijn blij de drie punten in de zak te hebben. Ouders / verzorgers, bedankt voor het rijden en de super-aanmoedigingen!