Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 KO Regio 2

Spetsebrugweg 1
9541XV
VLAGTWEDDE
tel. 0599-312828

Vandaag stond de bekerwedstrijd tegen Westerwolde op het programma. Zonder publiek, dachten we. Er verschenen aan het begin van de wedstrijd zo'n 10 supporters vanuit de bossen met trommels en vuurwerk.

Blijkbaar was dit voor de uitploeg nogal bijzonder want het keek al vroeg tegen een achterstand aan. Binnen 3 minuten stond het 1-0 voor Westerwolde. De thuisploeg tikte LEO vakkundig van de mat en maakte enkele minuten later direct de 2-0 en na fouten achterin bij LEO was het ook zo 3-0. Westerwolde was uiterst effectief en leek met de 4-0 de wedstrijd al in de knip te hebben. Toch deden de gasten wat terug via Stan Holtjer. Stefan Wagenaar kopte een bal vanuit de corner door op Niels Manuputty die op zijn beurt Stan bediende. Voor rust was het LEO dat nog een enkele kans kreeg om nog enigszins voor aansluiting te zorgen. Dit gebeurde echter niet.

Met de staart tussen de benen gingen de gasten de kleedkamer in voor de thee. Hier werd het één en ander besproken en gewijzigd. Dit leek te resulteren in een kleine ommezwaai. Tom ten Brink stuurde Lars Uineken de diepte in. Lars kapte zijn tegenstander uit en wist de keeper te verrassen met een schot richting de korte hoek. 4-2. LEO rook bloed en bleef de roodhemden onder druk zetten. Via een vrije trap van Tom ten Brink ontving Dennie Werink de bal, uiterst beheerst rondde Dennie af en zo ineens was daar de aansluiting. 4-3. Ondertussen ontving een speler van Westerwolde zijn tweede gele prent en dus ook een rode. Met nog zo'n 10 minuten op de klok werd er hands gemaakt in het strafschopgebied van Westerwolde. Dit was nogal discutabel aangezien de verdediger van Westerwolde een behoorlijke bloedneus had (het leek er op dat zijn neus en de hand de bal raakten, dit laten we maar in het midden). Lars Uineken schoot onberispelijk binnen en zo gebeurde het onwaarschijnlijke: 4-4. Zat er dan nog meer in? Stefan Wagenaar stuurde vlak voor tijd Lars Uineken wederom de diepte in. Met een lob wist Lars de keeper kansloos achter te laten, maar helaas ging de bal ook voorbij aan het doel.

Dit resulteerde in een aansluitende penaltyreeks (geen verlenging).