9409TS
LOON
tel. 0592-343012

EINDELIJK!

De eerste competitiewedstrijd na lang wachten. LEO begint gedreven aan de wedstrijd, maar had wel wat moeite om goed in de wedstrijd te komen. Na zo'n 15 minuten spelen kreeg de uitploeg een penal (de vraag is: als de bal uit is en er wordt een overtreding begaan in de 16, is dit dan een penal?). Jasper Dussel wist de penal overtuigend te pakken. De euforie was groot bij de thuisploeg. LEO bleef hier echter in hangen waardoor de uitploeg kon profiteren en de 0-1 binnen wist te koppen. LEO bleef voor rust knokken voor de gelijkmaker en was in deze periode de betere ploeg. Vlak voor rust was het Ralph Strating die het netje, op aangeven van Tom ten Brink, wist binnen te koppen.

Na de thee was het de thuisploeg dat liet zien te willen winnen. Kansen via Ralph Strating, Stefan Wagenaar, Jochem Hiemstra en Lars Uineken werden te vergeefs "om zeep geholpen". Met nog 15 minuten op de klok was het wederom LEO met een overtuigende aanval. Stefan Wagenaar kwam één-op-één met de keeper, ditmaal legde de aanvoerder de bal opzij waardoor Niels Dijk wist binnen te tikken. LEO werkte keihard om de 2-1 voorsprong op het bord te laten staan. Echter dacht de scheidsrechter anders over deze stand en gaf in de 98e minuut wederom een penal voor de gasten. Geel kaartje hier en daar verder en de penal kon genomen worden. Keeper Jasper Dussel wist weer zijn handen tegen de bal te zetten, helaas niet voldoende om de bal uit het doel te houden.

LEO had meer verdient, maar gaat op basis van het vertoonde spel met een goed gevoel de derby in tegen Asser Boys.