Scheidsrechter

EIGEN

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 12 september, 14.49 uur. Daar klonk het fluitsignaal van onze scheidsrechter Henry. Door een last minute inval van grensrechter Theo Strating kon de wedstrijd goed voorbereid beginnen. De eerste competitiewedstrijd van seizoen 2020-2021 is een feit en we spelen direct tegen -volgens meerdere speelsters- één van de betere teams uit de competitie, VAKO. Binnen 5 minuten werd de eerste corner geschoten door Esmee maar deze werd niet benut door kopkoningin Rachel. Volgens coach Cornelis werd er “verstoppertje” gespeeld, hier moest maar snel een einde aan komen. De volgende corner was ook voor de thuisploeg en Esmee schoot hem voor de goal. De uittrap van de keeper van de tegenpartij gaat fout waardoor een mega kans voor Esmee, helaas wordt deze niet benut en de keeper hersteld zich goed met een mooie redding. Voor Esmee wel een euro in de pot, doordat ze op de lat schiet.
Nadat Karen niet op tijd was voor de 4 mijl -suuz bedankt daarvoor- stond zij als spits in de basis en had ze alle energie voor de nodige sprintjes.
Een fantastische redding van Ed bespaarde ons de 0-1. Even later werd het toch 0-1, vlak daarna 0-2. Na een half uur werden de eerste wissels doorgevoerd. Lauren er in voor Geke en Lysanne er in voor Fenja. Door Marijn en Inga werd de ene na de andere aanval goed verdedigd. Vlak voor de rust werd het 0-3.
Helaas mocht de mooie kopbal van Larisa niet tussen de palen belanden.

RUST

Na een lekker kopje thee en zelfs vers gesneden fruit, begonnen ze weer fris en “fruitig” aan de wedstrijd. Vanuit een corner die niet werd benut werd er terug gespeeld op Esmee, die vervolgens vanuit de hoek de bal met een prachtige boog het doel binnen schoot, 1-3. De tegenstander beantwoorde dit vrijwel direct met een 1-4 en vervolgens een 1-5. Esmee scoorde daarna de 2-5 door verdiensten van een mooie sprint naar voren. Inga werd gewisseld voor Geke. Een prachtige corner van Esmee werd goed benut door kopkoningin Rachel, zij maakte door een kopbal de 3-5. Door een topper van een voorzet door Karen schoot Esmee de 4-5 er in. Na enige tijd kwam er vanuit het middenveld met Maaike een paas naar voren. Esmee maakt een sprint naar voren en de tegenstander is haar de baas. Toch schiet de tegenstander een eigen doelpunt in hun goal. Bam, 5-5. De spanning op het veld is om te snijden en bij beide partijen wordt er alles aan gedaan om goed te verdedigen maar ook mega snel aan te vallen. Ook het tegen doelpunt werd direct weer beantwoord met een tegendoelpunt, helaas 5-6. Rachel zorgde nog voor een extra euro in de pot door op de lat te schieten i.p.v. in het doel. Kortom, een tweede helft met heel veel kansen en heel veel doelpunten. Dames van LEO, jullie mogen super trots zijn op jullie zelf. Geen winst maar ontzettend hard gewerkt!