3 - 3

LEO (Loon) 2

Groep 2 53

5 september 2020 14:00

SPANNING Na een aantal trainingen en een oefenwedstrijd was het vandaag tijd voor de eerste serieuze wedstrijd van dit seizoen. In plaats van een poule was het dit jaar direct een knock-out ronde. Voor deze wedstrijd togen wij naar Vries om aan te treden tegen VAKO 3. We waren op de hoogte dat dit net als wij een jonge ploeg was met diverse goede voetballers. We konden onze borst dus nat maken. Na een goede warming up was het om 14 uur tijd voor de aftrap. In de beginfase golfde het spel op en neer zonder noemenswaardige kansen. Na een kwartiertje was het echter VAKO dat toch wist te scoren uit een corner. Verder gebeurde er eigenlijk niet zo veel de eerste helft. LEO raakte vlak voor rust nog wel de paal. In de rust, ondanks dat iemand van ons vond dat we heel goed speelden bij vlagen, toch maar drie verse krachten ingebracht. Dit resulteerde echter niet direct in het gewenste effect. Er minuut of 8 na rust kwam VAKO namelijk op 2-0. Hierna wist LEO zich toch nog terug te vechten in de wedstrijd. Na 69 minuten was daar dan ook de 2-1, gemaakt door Ryan. Dan hoop je dat je nog gelijk kunt maken, maar VAKO wist in de 82-ste minuut de 3-1 te maken. Ook dit was echter niet de mokerslag voor LEO. Twee minuten later was het alweer 3-2. Wederom was het Ryan die wist te scoren. De laatste 5 minuten alles of niks gespeeld en dit leverde in de 89-ste minuut een strafschop op. Deze werd zoals gewoonlijk onberispelijk binnen geschoten door Robert. Dus na 90 minuten stond er 3-3 op het scorebord. Dat betekende dat er een strafschoppenserie aan te pas moest komen om de beslissing te forceren wie naar de volgende ronde mocht. Na overleg waren er 5 spelers bereid om een strafschop te nemen, ondanks de pijntjes en kramp bij diverse spelers. Robert beet het spits af en die scoorde zoals gebruikelijk. Vervolgens werd de eerste strafschop van VAKO vakkundig gestopt door Férian. Janiek, VAKO, Ryan, VAKO en Harald wisten vervolgens allemaal te scoren. De vierde strafschop van VAKO ging naast waardoor de beslissing was gevallen. 4-2 voor LEO EN door naar de volgende ronde. Volgende week dan de start van de competitie, uit tegen ACV 7, aftrap om 12:30 uur.