De 2e ronde in de beker is tegen en bij ACV E2

8 - 1

LEO (Loon) JO11-1

E-pupillen, E1, Groep 1 18

24 oktober 2015 11:30

We spelen vandaag tegen ACV E2 (hoofdklasser), een zware tegenstander voor ons. We spreken af dat we als team compact gaan spelen en fel op de bal gaan jagen. Dyon is de centrumverdediger, op links staat Sem en op rechts Dave. Noud en Julian Stoker geven veel druk op het middenveld en Julian “De Sik” jaagt op de bal als spits. ACV zet mooie aanvallen op, maar steeds is het een been van LEO die zorgt dat de mooie aanvallen geen doelpunten worden. Marijn redt ook diverse malen op de schoten van de spitsen van ACV. Door met lef te voetballen, krijgen we een paar kleine kansjes. Een ongelukkig momentje voor Marijn en het is 1-0. Even dreigt ACV over ons heen te lopen: in een paar minuten is het 5-0. De mannen van LEO E1 herpakken zich echter en weten voor de pauze de 5-1 te scoren, De Sik rondt mooi af. Tijdens de rust spreken we af om veel druk te zetten op het middenveld. Tygo loopt zich de longen uit het lijf en vecht voor iedere meter. Joran en Tom geven ook meer dan 100% en gaan de duels aan zoals het hoort. We krijgen drie echte kansen in de tweede helft, maar helaas weten wij niet te scoren. Wel spelen we als team zo sterk en geven geen meter ruimte, de spelers van ACV kunnen geen vuist maken en moeten soms alle zeilen bijzetten om onze spelers af te stoppen. Marijn heeft nog een paar voortreffelijke reddingen, met nog drie minuten is het nog steeds 5-1. Een aanval van ACV, de linkerverdediger van ACV haalt uit van ruim 20 meter en scoort de 6-1. We zijn moe en kunnen niet voorkomen dat het 8-1 wordt. Jullie kunnen echt trots zijn op jezelf, mannen van LEO E1!

Met opgeheven hoofd sluiten we de reeks van bekerwedstrijden en vervolgen we met  goede moed de competitiewedstrijden en dat is aankomend weekend bij LTC E1.

Als team nemen we onze penalty’s, Dyon (nr. 6) leeft helemaal mee als Tygo schiet.