7 - 3

VKW E1

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 01

17 oktober 2015 12:00

Het is vandaag fris op Marsdiek, om 12.00 uren trappen wij af tegen VKW, we spelen in onze “vaste opstelling”. De bal gaat rustig rond, we staan goed in positie. VKW moet gelijk terug en komt niet aan voetballen toe, op het middenveld speelt Tom de ballen diep op Tygo. Tygo speelt zijn verdedigers uit in zijn bekende (onnavolgbare) stijl, maar krijgt de bal er niet in. Weer een rebound, daar is Tom als de kippen bij en binnen een paar minuten is het 1-0. Het veldoverwicht blijft, maar VKW weet toch op 1-1 te komen. Noud komt in het veld en gaat samen met Dyon in het centrum verdedigen, Sem staat zijn mannetje aan de linkerkant en met zijn messcherpe slidings weet hij de aanvallers van VKW in toom te houden. Joran passed de ballen, die hij van Marijn aangerold krijgt, diep langs de lijn op Julian Sikkema “De Sik”. Weer een rebound bal, nu is het Julian Stoker die zijn linker er tegen zet …. als een vuurpijl verdwijnt de bal achter de keeper van VKW, 2-1.

LEO E1 speelt in het “LEO ROOD” vandaag.

Met nog tien minuten gaan we nu gas geven, het tempo gaat drie tandjes omhoog. Op een verre uittrap van Marijn gaat De Sik ervandoor en schiet de 3-1 binnen. Een voorzet van Dave die precies op maat is voor Tom, Tom drukt de bal goed en schiet met veel gevoel de 4-1 binnen. De volgende aanval gaat over vele schijven, Marijn, Dyon, Dave, Julian en uiteindelijk schiet De Sik de 5-1 binnen. Het is nog niet op voor de rust, De Sik is helemaal los en schiet voor de ranja ons naar een 6-1 voorsprong. Dan smaakt de ranja goed.

In de tweede helft is het moeilijk om met zo’n voorsprong geconcentreerd te blijven te spelen. Vele kansen uit corners van Tom, Dave en Julian met kopballen van Joran, Dyon en De Sik. Sem heeft nog een goede schietkans, maar de keeper redt. VKW sluipt af en toe weg en weet de 6-2 te scoren. Door professioneel ingrijpen van Noud krijgt VKW een penalty. Marijn strekt zich, met zijn vingertoppen raakt hij de bal, maar de penalty is hard en de 6-3 een feit. LEO E1 zet de schouders eronder, Dave schiet rakelings over, Julian haalt verwoestend uit, de lat en de paal zijn het eindstation. Tygo schiet hard in het zijnet. Dyon en Noud krijgen nog schietkansen, maar wederom is het De Sik die scoort en de eindstand bepaalt op 7-3. Vandaag een super eerste helft en een taaie tweede helft, het positiespel gaat per week beter. Volgende week zaterdag spelen we de 2e ronde voor de beker tegen ACV E2, een zware loting voor ons.