VAKO E1

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 01

3 oktober 2015 12:00

Eerst kijken om 9.00 uur bij LEO D4 in Vries bij VAKO, om 12.0 0uur speelt de E1 thuis tegen VAKO E1 (een “VAKO” dag).

VAKO E1 heeft een goede reeks neergezet en 9 punten behaalt uit de eerste 3 wedstrijden, wij gaan proberen om de drie punten op Marsdiek te houden. Patrick is vandaag de scheidsrechter en laat de mannen eerst een handje schudden voor de wedstrijd.

De line-up voor de wedstrijd en elkaar een handje schudden.

Beide teams spelen aanvallend voetbal, er zijn over en weer goede kansen. Een schot van Tom dat de lat raakt, Tygo met drie echte kansen, maar geen doelpunt. Marijn bouwt op van achteruit. Sem, Noud, Dyon en Joran bieden zich goed aan, zodat Marijn de bal snel kwijt kan. Dyon staat als laatste man en speelt een degelijke pot voetbal. Dave en Tom passen er vrolijk op los, De Sik, Tygo en Julian worden goed bediend, maar de keeper van VAKO is snel en pakt alles. Uit een corner weet VAKO wel te scoren 0-1 en voor de pauze loopt VAKO uit naar 0-2. Onder het genot van een bekertje ranja bespreken we de tactiek van de tweede helft.

De Sik gaat in de punt spelen, Tom en Julian er achter en Noud als “stormspits”. De druk in de eerste minuten van de tweede helft op het doel van VAKO is enorm, De Sik knalt de 1-2 binnen. Weer een aanval, Julian passed de bal precies op maat voor De Sik en geeft een strakke voorzet. Jaja daar is Noud en de 2-2 is een feit. We geven nu echt alles, Tom en Dave spelen de bal met groot gemak over de vleugels. Weer gaat De Sik ervan door, “de turbo aan” en weg is ie op rechts. Tom en Julian trekken de aandacht van de verdedigers en zo kan De Sik op de keeper af, deze is kansloos op het droge schot 3-2. Wát een verandering in de tweede helft, we spelen de bal mooi rond en geven alles wat we hebben. Dyon geeft een diepe bal op Julian, die gaat met Tom een

één - twee aan, echt prachtig. De bal op Tygo is op maat, maar helaas is het schot nét naast. Marijn redt op een harde knal van de spits van VAKO en schiet de bal razendsnel op De Sik. Weer is De Sik los van zijn directe tegenstander. Een loeihard schot, onderkant lat, op de lijn en weer is het Noud die de bal de touwen in jaagt 4-2 met nog tien minuten op de klok. Een mooie stand, je ziet de energie echter minder worden. Sem en Joran geven wat ze hebben, maar de mannen van VAKO voelen dit goed aan en geven gas, uit een mooie aanval is het 4-3. Kort hierop valt de 4-4, wij verdedigen in het midden niet genoeg mee en zo krijgt VAKO vele kansen. Met nog een kleine minuut duikt de rechtsbuiten van VAKO op voor Marijn……helaas schiet hij de 4-5 binnen. Winst was een mooi cadeau geweest voor de coach die vandaag zijn verjaardag viert, het mocht niet zo zijn. Het begin van de tweede helft was tot nu de beste van het seizoen, echt zo goed en slim gespeeld van de mannen van LEO E1 en dat is toch een cadeautje voor Martin.

De foto’s zijn gemaakt door Rob Meijer Photography, waarvoor dank.