E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 01

26 september 2015 11:45

Scheidsrechter

Bart Haas

Om 11.45uur start de thuiswedstrijd tegen Smilde E1, deze week hebben we tijdens de trainingen veel geoefend op positiespel. De eerste vijf minuten is Smilde niet aan de bal geweest. We spelen rustig de bal rond, ook Marijn, onze keeper, bouwt van achter uit op. Hij speelt Dyon aan, die passed op Julian Stoker. Julian steekt de bal naar Tygo die vervolgens de bal op de lat knalt.

Noud speelt de bal goed in op Tom, Julian Stoker zoekt de ruimte op en loopt zich vrij.

Dyon en Sem vormen samen de verdediging, Dave speelt voor de verdediging en zorgt voor veel aanvallende impulsen. Julian Stoker is heer en meester op het middenveld, hij verdeelt het spel en passed zowel Tom als De Sik nauwkeurig aan. Tom draait handig om zijn tegenstander en steekt de bal op Tygo, die slingert langs de verdedigers en scoort de 1-0. We houden de druk er vol op, we veroveren de bal gelijk weer. Julian neemt de bal mee aan de rechterkant, hij kapt zijn man uit en draait naar zijn linker. Met een fraai schot scoort hij de 2-0. Weer een aanval over rechts, Dave passed de bal in op Julian, die zoekt weer naar zijn linker, een verwoestende uithaal, de keeper hoort alleen de bal 3-0 en ook de 4-0 komt van de voet van Julian. Smilde scoort voor de Ranja de 4-1. In de pauze spreken we duidelijk af hoe we de tweede helft gaan voetballen.

Bart de scheidsrechter fluit de tweede helft op gang, de rust heeft geen goed gedaan voor ons. Binnen een paar minuten is het 4-3, oei even opletten mannen! Tygo krijgt diverse kansjes, ook Tom en Noud krijgen schietkansen, maar geen doelpunten. Na vijf minuten komt De Sik erin en op aangeven van Tom, Julian en Sem weet ook hij driemaal te scoren. Beide Julians scoren een hattrick, 7-3. Mede dankzij Marijn en Sem is dit ook de eindstand. Met goed verzorgd voetbal hebben we vandaag de drie punten binnengehaald, top gedaan mannen.

De wissels en trainers kijken samen naar het mooie spel van LEO E1.

De Sik in actie en op weg naar zijn tweede doelpunt.

Na afloop nog even handje schudden met de tegenstander en de scheidsrechter.

Ditmaal zijn er ook foto’s van Jan Ties (vader Julian De Sik) waarvoor dank.

Groet Esmee, Wybren en Martin

Op zondag is Sem Ham pupil van de week, een leuke ervaring om met de mannen van LEO 1 hun wedstrijd te beleven.