2e bekerwedstrijd thuis tegen Dwingeloo E1

E-pupillen, E1, Groep 1 39

29 augustus 2015 12:00

29-8-2015   2e bekerwedstrijd thuis tegen Dwingeloo E1

Afgelopen woensdag hebben we een zware, maar leerzame oefenwedstrijd tegen Achilles E1 (hoofdklasse) gespeeld.

Vandaag de 2e wedstrijd voor de beker thuis tegen Dwingeloo E1. Als we winnen, zijn we dichtbij de volgende ronde. We gaan proberen om weer binnen vijf minuten op voorsprong te komen. Zowel Dyon als Julian Sikkema (De Sik) zijn licht geblesseerd, maar spelen gewoon mee, de bikkeltjes! We weten gelijk een paar kansen te creëren, dan pikt Julian Stoker de bal op en steekt het middenveld over. Hij schiet nu eens niet met zijn linker, maar met de rechter en jaja de 1-0 staat op het scorebord. We krijgen nog een paar goede kansen, maar Dwingeloo krijgt meer grip op de wedstrijd. Dyon, Joran, Dave en Noud hebben hun handen vol, Sem vecht links achterin vele duels uit. Marijn pakt een harde knal van de spits van Dwingeloo. Kort hierna knalt Dwingeloo op de lat. De volgende aanval is het wél raak en scoort Dwingeloo de 1-1. De laatste 10 minuten krijgen beide partijen kansen, Noud speelt van rechts op het middenveld en zet op wilskracht twee verdedigers aan de kant. Noud ziet ruimte in de korte hoek en haalt uit ….. 2-1. Uit een corner weet Dwingeloo met een mooie kopbal weer langszij te komen 2-2. Op naar de rust, onder het genot van de ranja bespreken we wat beter kan en maken afspraken hoe en wat we gaan doen in de tweede helft.

De Sik gaat op het middenveld spelen en Tygo als rechtsbuiten. Eén van de afspraken is dat, als het mogelijk is, we meer van afstand gaan schieten. Tom, Julian Stoker en Noud lossen redelijk wat schoten van afstand, maar die missen het doel nét of de keeper pakt ze. Dwingeloo krijgt ook zeker kansen, maar gelukkig geven wij achter weinig weg.  Dyon en Joran zorgen dat Sem voldoende rugdekking krijgt. De Sik maakt vandaag veel meters op het middenveld, Tygo speelt diverse malen zijn man uit en trekt de ballen strak voor. Eén van de voorzetten komt bij Dave uit, die stapt over de bal en daar is Tom, hij kijkt en schiet de bal loeihard door het midden in de goal 3-2. Tom raakt nog eens de lat, Dwingeloo breekt weer uit, Dyon loopt het gat dicht en Sem en Joran veroveren de bal. Julian speelt de bal op de Sik, die steekt de bal binnendoor en daar is weer Tom voor de 4-2. We staan eerste in de poule met 6 punten uit 2 wedstrijden met 17 doelpunten voor en 3 tegen! Volgende week de laatste poulewedstrijd tegen Stanfries om 9.00 uur.

Vandaag hebben jullie laten zien dat we op wilskracht ook een wedstrijd kunnen winnen, super gedaan mannen, op naar de volgende ronde in de beker.