Initiatief werkgroep ‘Gelijk Aanbod’ - v.v. LEO

Initiatief werkgroep ‘Gelijk Aanbod’

25 april 2021 10:30

vv LEO (Loon) - werkgroep ‘Gelijk Aanbod’

Dit zijn enkele voorbeelden van wat de werkgroep ‘Gelijk Aanbod’ beoogt en waarmee we de kernwaarden van vvLEO (LEO) beter in praktijk willen brengen. In deze ontwikkeling worden we actief ondersteund door de KNVB.

Initiatief werkgroep ‘Gelijk Aanbod’

 

Gelijk_aanbod.png

  •  
  • De jeugdteams trainen tegelijkertijd.
  • Het trainingsaanbod is eenduidig voor alle jeugdspelers.
  • De spelers maken gebruik van dezelfde trainingsmaterialen.
  • De trainers rouleren door de teams heen.
  • Trainers zijn actief in afstemming met eigen ambitie en beschikbaarheid.

 

Dit zijn enkele voorbeelden van wat de werkgroep ‘Gelijk Aanbod’ beoogt en waarmee we de kernwaarden van vvLEO (LEO) beter in praktijk willen brengen. In deze ontwikkeling worden we actief ondersteund door de KNVB.

 

LEO vindt sociale samenhang in de vereniging belangrijker dan het winnen van wedstrijden. Dat winnen van wedstrijden het gevolg moet zijn van plezier en niet andersom. Dat voorgaande aspecten ook belangrijk zijn, voor een veilig en vertrouwd sportklimaat, om voor altijd de leukste club van Assen te blijven en om er voor te zorgen dat LEO aan de wensen van zoveel mogelijk leden tegemoet kan komen. En tegelijkertijd weet LEO dat het winnen van wedstrijden heel veel plezier geeft!

 

Door deelname aan competitiesport hebben we te maken met selectie en niet-selectie teams. Dit heeft het risico van oneerlijke verdeling van trainingsmethodieken, trainingsaandacht en trainingsmiddelen door de teams heen. Met het traject ‘Gelijk Aanbod’ kiest LEO voor een opleidingsmodel dat meer recht doet aan de complexe voetbalontwikkeling van jeugdspelers, door middel van een gelijk trainingsaanbod voor alle leden in een leeftijdsgroep. Het uitgangspunt is dat ieder kind zijn of haar volledige potentie kan benutten.

 

Het hoofd opleidingen presenteerde aan het bestuur het voorstel om het KNVB traject ‘Gelijke Kansen Jeugdvoetbal’ toe te passen bij LEO. Dit werd positief ontvangen met als gevolg de werkgroep ‘Gelijk Aanbod’ die dit verder uitwerkt. De naamswijziging van ‘Gelijke Kansen’ naar ‘Gelijk Aanbod’ is omdat het beter aangeeft wat we willen realiseren. De werkgroep bestaat uit leden van de jeugdcommissie, de technische commissie, team opleidingen, enige betrokken trainers en het bestuur.

 

Ons idee is om in het komende seizoen van start te gaan voor de pilotgroep O9 en O10, omdat deze leeftijdscategorie zich hier het beste voor leent. Hierover later meer. We beogen voor het komende seizoen het plan in werking te hebben. Dit vereist de instemming van het bestuur en de zekerheid dat alle onderdelen van het plan gerealiseerd kunnen worden.

 

Zodra het plan concretere vorm heeft volgt meer informatie. Er komen informatiesessies voor de betrokkenen. Op deze wijze denken we iedereen mee te kunnen nemen in de ontwikkelingen.

 

Werkgroep ‘Gelijk Aanbod’

 

Bron: vv LEO (Loon) - werkgroep ‘Gelijk Aanbod’
Delen

Lees meer over:
#GelijkAanbod #beleid #tc #training

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!