Bedankt LEO!

21 mei 2020 13:30


Doel van dit berichtje is niet om te pronken met wat ik gedaan heb de laatste jaren, maar wel om aan te tonen dat vrijwilligerswerk loont. In de huidige consumptiemaatschappij lijkt het woord vrijwilliger zeldzaam, een schaarste waar ook LEO jammer genoeg steeds meer mee te maken heeft

Natuurlijk ben ik niet weg bij LEO, maar de gemiddelde 20 uur per week zal ik met het neerleggen van mijn taken niet meer gaan halen. Ik bedank iedereen van LEO met wie ik ooit zo plezierig samen heb gewerkt. Komend seizoen blijf ik voetballen bij het 2e elftal en ondersteun ik de Activiteitencommissie. Hopelijk treffen we elkaar weer snel weer in die hoedanigheid.

Björn van Dalen

Bedankt LEO!

 

Nóg maar weer een nieuwe seizoensstart met dit keer een super gemotiveerd en sterk team als LEO JO19-1 en halverwege het seizoen een plek bemachtigen in de promotiepoule voor de 4e divisie, zijn ingrediënten voor een fantastisch laatste seizoen, zou je denken. Door Corona heeft het helaas niet zo mogen zijn. 12 jaar en 17 voetbalteams verder is het volgende week dan zover: ik geef een laatste training op anderhalf meter afstand en dan is het klaar. Klaar met het zijn van trainer en klaar met de meeste vrijwillige taken die ik in al die jaren op mij nam. In 2008 begonnen als 14-jarige die met zijn broer vrijwilligersuren voor school moest draaien, nooit wetende dat ik het zo lang door zou doen, nooit wetende dat er ieder jaar wel weer een taakje bij kwam, nooit wetende dat er op deze coronamanier zo’n einde aan zou komen. Met veel plezier en voldoening kijk ik terug op een fantastische tijd.

 

Meerdere spelers op zien groeien vanaf de F’jes (of sommigen wat later), meegaan in hun ontwikkeling als mens en voetballer en ze vervolgens ‘volwassen’ zien worden in en buiten het veld, is het mooiste wat er is. Vaak vroegen mensen mij waarom ik zoveel tijd in LEO stak en of ik dat allemaal maar gratis deed. Alles was het waard: de trainingen, de wedstrijden, de spanning rondom het teamindelingsproces, voetbaltoernooien naar Denemarken, Frankrijk, Tsjechië en België, de vele vriendschappen die ik overgehouden heb (zelfs met spelers die ik ooit training gaf), de fijne samenwerking met leiders/trainers als Jeffrey, Adrie, Erik, Janet, Richard, Dick, Jaap en Henri, al die uren die ik doorbracht in de bestuurs- en commissiekamer en ga zo maar door.

 

De laatste 7 jaar leerde ik onwijs veel over het besturen van een vereniging, waarvoor ik met name aan Arend veel dank verschuldigd ben: dank voor het vertrouwen. Ik maakte kennis met veel mensen die ook zo verliefd zijn op de LEO-cultuur, werd gewaardeerd met een landelijke ‘gouden fairplay-prijs’ voor het scheidsrechtersbeleid bij LEO, groeide als scheidsrechter door in een Talententraject van de KNVB en mocht de laatste jaren jeugdvoorzitter zijn met een fijne groep vrijwilligers. Het LEO plaatjesboek, een van mijn laatste coördinerende taken, toonde maar weer aan hoe erg LEO in de wijk leeft.

 

Doel van dit berichtje is niet om te pronken met wat ik gedaan heb de laatste jaren, maar wel om aan te tonen dat vrijwilligerswerk loont. In de huidige consumptiemaatschappij lijkt het woord vrijwilliger zeldzaam, een schaarste waar ook LEO jammer genoeg steeds meer mee te maken heeft. Iets wat ik maar moeilijk kan accepteren. Ik hoop van harte dat LEO niet een club wordt waarbij taken binnen de vereniging afgekocht moeten worden door eigen leden. Iets waar het bij een te groot tekort aan vrijwilligers in het uiterste geval wellicht noodzakelijk is, maar wat totaal het omgekeerde is van de essentie van een vereniging. 

 

Natuurlijk ben ik niet weg bij LEO, maar de gemiddelde 20 uur per week zal ik met het neerleggen van mijn taken niet meer gaan halen. Ik bedank iedereen van LEO met wie ik ooit zo plezierig samen heb gewerkt. Komend seizoen blijf ik voetballen bij het 2e elftal en ondersteun ik de Activiteitencommissie. Hopelijk treffen we elkaar weer snel weer in die hoedanigheid.

 

Björn van Dalen

Delen

Lees meer over:
#vrijwilliger

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!